WWDC heeft een van de grootste mysteries van Apple niet beantwoord


Terugspoelen naar april toen Apple zijn nieuwe M1-aangedreven iPad Pro-tablets uitbracht. Hier kregen we een cross-over tussen de Mac en de iPad, waar Apple zijn nieuwe silicium in de high-end iPad Pro stopte.

Maar het ging verder dan dat.

De 1TB- en 2TB-versies van de iPad Pro – hardware die evenveel kost als veel Macs – waren uitgerust met maar liefst 16 GB RAM. Dat is meer RAM dan sommige Macs hebben. [See: Apple iPad Pro]

Wat is daar mee aan de hand?

Ik had gehoopt dat de WWDC 2021-keynote zou hier enig licht op werpen. Misschien een release van Final Cut Pro voor de iPad Pro, of een nieuwe AR-truc, of zoiets als ondersteuning voor virtualisatie.

Dat is een negatief.

De high-end iPad Pro is dus uitgerust met een zware hoeveelheid RAM, en behalve dat er meer apps in het geheugen open kunnen blijven, wordt er op geen enkele specifieke manier gebruik van gemaakt.

Dus, wat is er aan de hand?

Een mogelijkheid is dat Apple dit deed zodat er meer was dan alleen opslagruimte die de iPad Pro’s met een lagere capaciteit onderscheidde van de versies met een hogere capaciteit. Het zou logisch zijn, want Apple is geen onbekende om bekritiseerd te worden voor klanten overladen voor RAM en opslag.

Nu betaal je voor zowel RAM als opslag, waardoor de kostenlijnen een beetje vervagen.

Een andere mogelijkheid is dat Apple zijn toeleveringsketens voor de M1-chip stroomlijnt en een outlet aanbiedt voor versies met 16 GB RAM, ook al betekent dat niet zoveel.

Dan is er de mogelijkheid dat Apple gewoon wilde dat mensen het zouden zien en erover praten. Het is tenslotte vreemd dat Apple vermeldt hoeveel RAM iPhones en iPads hebben, dus dit 16 GB-nummer valt niet alleen op als anders, maar als een groot aantal.

Het is een erg saaie, banale reden, maar bij gebrek aan iets dat deze hoeveelheid RAM gebruikt, begint het de meest plausibele te worden.

Waarom denk je dat de M1 iPad Pro 16 GB RAM heeft?Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: