VS wil ransomware-betalingen in cryptocurrencies bestraffen


Het Amerikaanse ministerie van Financiën bereidt een reeks maatregelen voor om het voor hackers moeilijker te maken om digitale valuta te gebruiken voor ransomware-aanvallen. Ze zouden in de eerste plaats de hausse van een hele criminele industrie en de groeiende bedreiging van de nationale veiligheid mogelijk hebben gemaakt. Dat meldt dat Wall Street Journal.

In de loop van de komende week worden sancties opgelegd, waaronder boetes. Nieuwe richtlijnen zijn ontworpen om bedrijven voor te lichten over de risico’s die gepaard gaan met ransomware-betalingen. Later in het jaar komt er nieuwe regelgeving ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering om het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel voor criminele activiteiten te beperken. Volgens Amerikaanse regeringsfunctionarissen vormen de ransomware-aanvallen nu een ernstige bedreiging voor kritieke infrastructuren zoals energieleveranciers, ziekenhuizen en banken.

De sancties moeten zich echter richten op specifieke doelen en niet de hele crypto-infrastructuur op de zwarte lijst zetten. Volgens analisten in het veld is het belangrijkste doel om zich te richten op cryptoplatforms die helpen de schuldige partij te verdoezelen door blockchain-munten in te wisselen voor anderen.

De afgelopen maanden is het aantal toegenomen spectaculaire gevallen waarin bedrijven versleutelde data kochten met miljoenen bedragen. In juni bevestigde vleesverwerker JBS USA dat hij: $ 11 miljoen overgedragen aan een ransomwarebende Heeft. Van de Pijpleidingbedrijf Colonial had eerder ruim vier miljoen dollar betaald, de Verzekeringsmaatschappij CNA Financial zelfs 40 miljoen, volgens een Bloomberg-rapport.

De Amerikaanse regering vermoedt in Rusland gevestigde criminele groepen achter de aanslagen in het voorjaar, meldt dat Wall Street Journal. De Amerikaanse president Joe Biden beschuldigde de Russische president Vladimir Poetin ervan in juni cybergangsters de vrije hand te geven. Paul Abbate, adjunct-directeur van de FBI, zei afgelopen dinsdag op een inlichtingenconferentie: “Er is geen bewijs dat de Russische regering actie heeft ondernomen om ransomware-actoren aan te pakken.”

Onlangs heeft de VS ze zelfs gestraft Betaling van losgeld voor ransomwareomdat het geld vaak naar mensen of staten gaat die op sanctielijsten staan, waaronder Iran, de door Rusland bezette Krim, Noord-Korea of ​​Syrië. Iedereen die denkt losgeld te moeten betalen als slachtoffer van afpersing heeft een vergunning nodig.

Ook de regering-Biden probeert de strijd tegen ransomware te internationaliseren. De staatshoofden en regeringsleiders van de G7-landen maakten onlangs bekend gezamenlijk op te treden tegen ransomware, met name onder vermelding van cryptobetalingen. ze riep om hetom “de criminele ransomware-netwerken die binnen hun grenzen opereren te identificeren en te elimineren en deze netwerken verantwoordelijk te houden voor hun acties”.


(se)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: