Voorbeeld van Windows-update: Microsoft lost hotspot-bug op | heet online


Voordat Microsoft op de officiële patchdag updates uitdeelt, organiseert de fabrikant een testronde in de vorm van een optionele update preview. In de update-preview voor de aankomende patchdag hebben de ontwikkelaars onder meer het probleem verholpen dat de Wifi-hotspot niet meer bruikbaar was.

Voor het probleem dat apparaten met ARM-processors niet meer konden inloggen op Azure Active Directory (AAD) na het toepassen van de juni-patches, Microsoft had al noodupdates uitgebracht. Er waren echter andere problemen met de patches. de Release Health-website vermeld over:dat de internetverbinding wordt verbroken wanneer de wifi-hotspot wordt geactiveerd. De programmeurs hebben nu de fout in het updatevoorbeeld voor Windows 11 gecorrigeerd.

De lijst met wijzigingen in de update is lang. Microsoft benadrukt vooral dat de zoekmarkeringen nu informatie tonen over speciale kenmerken van een dag, zoals feestdagen of jubilea. Voor de update konden opeenvolgende videoclips niet meer worden afgespeeld in sommige DirectX 12-games. Ook zijn sommige games die de XAudio API voor geluidseffecten gebruikten, gestopt met werken. Zonder de update konden sommige Bluetooth-audioapparaten na een herstart van Windows geen verbinding meer maken met de computer.

De update biedt echter enkele beveiligingsgerelateerde verbeteringen. Microsoft ondersteunt Transport Layer Security (TLS) 1.3 in Windows-clients en -servers voor het Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Om beveiligingsaudits te verbeteren, registreert Windows Remote Management (WinRM) nu IP-adressen voor meer gebeurtenissen. Dit geldt met name voor Powershell-verbindingen vanuit het netwerk. De codering die wordt gebruikt tussen de SMB-client en -server kan nu worden geconfigureerd met Powershell.

Verdere details zijn te vinden in de Microsoft-ondersteuningsartikel naar het updatevoorbeeld. Gebruikers kunnen zoeken naar beschikbare updates door Windows Update op te roepen in de instellingen. De optionele update verschijnt dan daar en kan op de computer worden toegepast door op “Nu downloaden” of “Nu installeren” te klikken.


(dmk)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: