Twitch-lek: inkomsten van alle gepubliceerde streamers en broncodes


Op een imageboard maakte een groep vreemden bekend dat ze Twitch “volledig” hebben gehackt. In hun eerste lek zouden er bijna 6000 Git-repositories zijn met de broncode van de mobiele, desktop- en console-apps van Twitch. De gegevens bevatten blijkbaar ook de uitbetalingen van Twitch aan zijn streamers.

“De gemeenschap is een giftige beerput, dus we willen de operaties verstoren en de concurrentie op de online streamingmarkt aanmoedigen”, leggen de vreemdelingen hun motivatie uit. Twitch heeft nog niet gereageerd op het lek.

De gepubliceerde uitbetalingsdata gaan terug tot augustus 2019. De map “twitch_payouts” alleen al is al 5 GB groot. Met behulp van het “heise online”-account konden we controleren of deze gegevens correct waren.

Volgens de eerste evaluaties verdient de webserie “Critical Role”, waarin Dungeons & Dragons wordt gespeeld, het meeste. De omzet van het in Duitsland gevestigde MontanaBlack88 ligt volgens de dataset tussen augustus 2019 en oktober 2021 rond de 2,3 miljoen dollar.

Het livestreamplatform Twitch is sinds 2014 onderdeel van Amazon. Volgens interne documenten werkt het bedrijf aan een eigen distributieplatform voor games, dat wordt ontwikkeld door Amazon Game Studios. Onder de codenaam “Vapor” bevindt zich een ZIP-bestand met dezelfde naam dat de huidige broncode moet bevatten.

Aangezien de tot nu toe gepubliceerde gegevens slechts het eerste deel zijn van een schijnbaar enorm lek, raden we alle Twitch-gebruikers aan hun wachtwoord te wijzigen en niet langer het oude wachtwoord te gebruiken.


(ako)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: