Twitch bevestigt datalek | heise online


De streamingwebsite Twitch heeft bevestigd dat het slachtoffer is geworden van een datalek. “Onze teams werken keihard om de omvang te begrijpen”, kondigde het officiële Twitter-account van de Amazon-dochteronderneming aan. Tenzij ook het Twitter-account werd gehackt, was dat een officiële bevestiging.

Twitch belooft meer informatie zodra deze beschikbaar komt en voegt eraan toe: “Bedankt dat je bij ons bent gebleven.” Woensdagavond werd niets meer vernomen van het bedrijf. Een groep vreemden had eerder op een imageboard aangekondigd dat ze Twitch “volledig” hadden gehackt. De anonieme daders hebben Twitch-lekopbrengst van alle gepubliceerde streamers en broncode, maar liefst 135 GB aan interne data in totaal.

Dit moet bijna 6000 Git-repositories bevatten met de broncode van de mobiele, desktop- en console-apps van Twitch. Als deze gegevens echt zijn, bevatten ze waarschijnlijk bewijs van beveiligingsproblemen. Dit kan kwaadwillende hackers helpen en tot verdere hacks leiden.

De gepubliceerde gegevens bevatten ook lijsten met bedragen die Twitch sinds augustus 2019 heeft uitbetaald aan bijzonder succesvolle streamers. De map “twitch_payouts” alleen al is vijf gigabyte groot. Met behulp van het “heise online”-account konden we controleren of deze gegevens correct zijn. Twitch heeft elk meer dan twee miljoen dollar uitbetaald aan 25 ontvangers. Meer dan 50 anderen hebben elk meer dan een miljoen dollar ontvangen.

De website kotaku.com gemelddat, volgens hun analyse, slechts drie van de 100 beste ontvangers van geld vrouwen zijn: Pokimane op de 39e plaats, Amouranth op de 48e en Sintica als 71. De rest zijn mannen of groepen mensen. Opgemerkt moet worden dat topstreamers doorgaans extra inkomsten hebben uit sponsorovereenkomsten en andere bronnen. Twitch sluit in ieder geval sinds eind 2019 speciale contracten met bijzonder populaire streamers om deze op termijn exclusief aan zichzelf te binden.

Twitch werd in juni tien. De service gaat terug naar Justin.tv, dat in 2007 werd opgericht in San Francisco. 2014 kocht Amazon Twitch voor ongeveer een miljard dollar. Kort voor de aankondiging van de verkoop op Amazon.com sloot Twitch plotseling de originele livecasting-website Justin.tv.


(ds)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: