Trickbot: Russische hacker betrapt in Zuid-Korea en uitgeleverd aan de VS


Een vermoedelijk lid van de hackgroep Trickbot is uitgeleverd aan de Verenigde Staten en daar voor de rechter gebracht nadat hij in Zuid-Korea was ontdekt. De 38-jarige Vladimir Dunaev wordt beschuldigd van het ontwikkelen en verspreiden van malware en het bankieren van Trojaanse paarden als onderdeel van de internationale criminele groep Trickbot. Hij riskeert tot 60 jaar gevangenisstraf.

Tot Informatie over het Amerikaanse ministerie van Justitie de Trickbot-groep werd gevormd door hackers die de banktrojan Dyre ontwikkelden. Naar de Banktrojan Dyre raakte eind 2015 buiten ademnadat het Dyre-botnet werd stilgelegd na een inval. Als gevolg hiervan hebben Dunaew en andere beklaagden de Trickbot-malware ontwikkeld.

Volgens de aanklacht heeft deze malware tussen november 2015 en augustus 2020 wereldwijd miljoenen computers besmet om geld en vertrouwelijke informatie te stelen. Particulieren, financiële instellingen, scholen, nutsbedrijven, overheidsinstanties en particuliere bedrijven worden genoemd als slachtoffers.

Als onderdeel van de Trickbot-groep was Dunaew verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de malware. Hij programmeerde ook geschikte extensies voor populaire browsers en hielp de malware te verbergen voor beveiligingssoftware. De aanklacht vermeldt verschillende mensen als beklaagden, maar hun namen zijn zwart gemaakt, behalve Dunaew en Alla Witte. Witte werd in februari gearresteerd in Miami.

de De 55-jarige Letse wordt ook beschuldigd van lidmaatschap van de Trickbot-groep. De vrouw wordt ervan beschuldigd kwaadaardige code te hebben geschreven voor de verspreiding van trickbots en voor het verwerken van de betalingen van de slachtoffers. Hun code zou ook zijn gebruikt om bendeleden in de gaten te houden.

Volgens de rechtszaak is de Trickbot-malware in eerste instantie ontwikkeld om inloggegevens te verzamelen voor online bankieren en om andere persoonlijke informatie zoals creditcardnummers, wachtwoorden en burgerservicenummers te verzamelen via keylogging. De Trickbot-software werd later uitgebreid om de installatie en het gebruik van ransomware te vergemakkelijken.

Dunaev werd eerst gezocht in de regio Jakoetsk in Rusland en in Zuidoost-Azië, maar werd vervolgens gevonden in Zuid-Korea. Hij werd op 20 oktober uitgeleverd en had op 28 oktober zijn eerste benoeming in de Amerikaanse federale rechtbank voor Oost-Ohio. Er is een geval VS v. Vladimir Dunaev, Alla Witte, et al in behandeling onder referentienummer 1: 20-CR-440. De aanklachten omvatten computerfraude, ernstig identiteitsvermoeden, samenzwering van bank- en transactiefraude, bankfraude en samenzwering van het witwassen van geld.


(fds)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: