Tails 4.22: Beveiligingsupdates en verbeteringen aan de Tor Connection-tool


Zoals aangekondigd hebben de ontwikkelaars van het anonimiserende besturingssysteem Tails dinsdag een nieuwe versie uitgebracht. Tails 4.22 richt zich vooral op belangrijke bugfixes in de “Tor Connection Assistant” om verbinding te maken met het Tor-netwerk. Daarnaast zijn er nieuwe versies van Tor Browser en Thunderbird samen met belangrijke beveiligingsupdates aan boord. De gebruikte AMD grafische firmware is bijgewerkt naar versie 2020818 om de ondersteuning voor bepaalde grafische kaarten te verbeteren.

De Linux-distributie Tails (“The Amnesic Incognito Live System”) is bedoeld om gebruikers te helpen zo anoniem mogelijk op internet te navigeren, staatscensuur te omzeilen en geen sporen achter te laten op gebruikte computers. Ze brengt ook tools mee om gevoelige bestanden en digitale communicatie te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

De Tor Connection Assistant is afgelopen juli geïntroduceerd in Tails 4.20. Volgens de ontwikkelaars was het doel om het gebruik van het Tor-netwerk gemakkelijker en veiliger te maken, vooral voor die gebruikers die bijzonder hard worden getroffen door censuur en toezicht. De Connection Assistant is bedoeld om de algemene verduistering van het gebruik van Tor te verbeteren en ook om de verbinding te vergemakkelijken door middel van zogenaamde bruggen om toegangsbarrières te omzeilen.

De bugfixes en verbeteringen in Tails 4.22 hebben onder meer tot doel het gebruik van zelfgedefinieerde bridges (“Custom Bridges”) te vergemakkelijken. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om een ​​custom bridge permanent op te slaan in de persistent storage van de USB-stick met Tails. Het tijdvenster tot de time-out wanneer de verbinding met het Tor-netwerk uitvalt, is aangepast ten gunste van langzamere internetverbindingen. Nieuwe verbindingspogingen kunnen nu rechtstreeks vanuit het resulterende foutscherm worden gedaan.

Een overzicht van alle bugfixes in de Tor Connection Assistant en andere Tails-componenten wordt geleverd door de Release-opmerkingen voor Tails 4.22.

Tails brengt nu de Tor Browser in versie 10.5.6, die zo vers is dat het bijbehorende blogbericht nog niet beschikbaar was toen dit artikel werd gepubliceerd. De browser bevat de beveiligingsupdates van Firefox’ Extended Support Release 91.1, die ook vandaag is uitgebracht:

De Thunderbird-versie in Tails 4.22 is geüpgraded naar: 78.13 van 10 augustus 2021 verhoogd. Net als de Firefox-update verwijdert de Thunderbird-update ook “hoge” beveiligingsproblemen.

Als je Tails al vanaf een USB-stick gebruikt, kun je een automatische upgrade uitvoeren. Maar dit werkt alleen vanaf versie 4.19 en hoger zonder bungelen: “Automatische upgrades zijn verbroken vanaf Tails 4.14 en eerder”, staat in de release-opmerkingen. Voor de automatische upgrade van Tails 4.15 t/m Tails 4.18 naar de huidige versie is er nog een Extra instructies.

Hoe u een handmatige upgrade uitvoert, legt a Plaats op de Tails-website. Voor de herinstallatie op een USB-stick geven de Tails-ontwikkelaars instructies voor: Linux, macOS en ramen klaar. Let op: Volgens de release notes gaat bestaande persistente opslag (en dus ook de data die daar is opgeslagen) verloren als je een nieuwe installatie uitvoert in plaats van een upgrade.

Tails 4.23 staat gepland voor een release op 5 oktober 2021. De nieuwsgierigen vinden in de Roadmap voor toekomstige Tails-versies Informatie over geplande innovaties.


(ovw)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: