Strategieën om de cryptocurrency-zwendel te overwinnen


Wat is cryptogeld?

Cryptocurrency is een soort digitale valuta die over het algemeen alleen elektronisch bestaat. Er is geen fysieke munt of rekening, tenzij u een service gebruikt om cryptocurrency te verzilveren voor een fysiek token. Meestal wissel je online cryptovaluta uit met iemand, met je telefoon of computer, zonder een tussenpersoon zoals een bank te gebruiken. Bitcoin en Ether zijn bekende cryptocurrencies, maar er zijn veel verschillende cryptocurrency-merken en er worden voortdurend nieuwe gemaakt.

Cryptocurrency-voorwaarden die u moet kennen:

 • Blockchain: Een blockchain is een type database waarin de digitale transactierecords van een cryptocurrency in groepen of blokken worden opgeslagen. Er worden voortdurend nieuwe blokken gemaakt als uitbreidingen van het vorige blok en vormen een ketting. Deze blockchains bouwen voort op zichzelf in de database en slaan een steeds grotere hoeveelheid gegevens op over de transacties voor een specifieke cryptocurrency.
 • gedecentraliseerd: In de context van cryptocurrency betekent de term gedecentraliseerd dat de valuta niet wordt ondersteund door een centrale bank of andere financiële instelling.
 • Gedistribueerde grootboektechnologie (DLT): Een gedecentraliseerd digitaal dossier In tegenstelling tot typische databases is er geen centrale autoriteit. Het record wordt op meerdere locaties tegelijk opgeslagen en zodra een transactie is vastgelegd, is het permanent. Blockchain is een soort DLT.
 • Bitcoin: De eerste cryptocurrency en nog steeds de meest populaire vandaag.
 • Altcoins: Elke cryptocurrency die geen Bitcoin is. Enkele populaire altcoins van tegenwoordig zijn Ethereum, Dogecoin. Deze altcoins hebben elk verschillende kenmerken en doelen.
 • Aandelenbeurs: Een marktplaats waar u cryptocurrency kunt kopen en verkopen.
 • Portemonnee: Een plek om uw cryptocurrency-bezit op te slaan.

  Hoe gebruiken mensen cryptocurrency?

  Mensen gebruiken cryptocurrency voor snelle betalingen, om transactiekosten te vermijden die reguliere banken in rekening brengen, of omdat het enige anonimiteit biedt. Anderen houden cryptocurrency als een investering, in de hoop dat de waarde stijgt.


  Hoe kom je aan cryptovaluta?

  U kunt cryptocurrency kopen via een online uitwisselingsplatform. Sommige mensen verdienen cryptocurrency via een complex proces dat ‘mining’ wordt genoemd, waarvoor geavanceerde computerapparatuur nodig is om zeer gecompliceerde wiskundige puzzels op te lossen.


  Bekend probleem tijdens het betalen met Cryptocurrency:

 • Cryptocurrency-betalingen worden niet geleverd met wettelijke bescherming: Creditcards en debetkaarten hebben wettelijke bescherming als er iets misgaat. Als u bijvoorbeeld een aankoop moet betwisten, heeft uw creditcardmaatschappij een procedure om u te helpen uw geld terug te krijgen. Cryptocurrencies doen dat meestal niet.
 • Cryptocurrency-betalingen zijn doorgaans niet omkeerbaar: Als je eenmaal met cryptocurrency hebt betaald, kun je je geld meestal alleen terugkrijgen als de persoon die je hebt betaald het terugstuurt. Voordat u iets met cryptocurrency koopt, moet u weten wat de reputatie van de verkoper is, waar de verkoper zich bevindt en hoe u contact kunt opnemen met iemand als er een probleem is. Bevestig deze gegevens door wat onderzoek te doen voordat u betaalt.
 • Sommige informatie over uw transacties zal waarschijnlijk openbaar zijn: Mensen praten over cryptocurrency-transacties als anoniem. Maar de waarheid is niet zo eenvoudig. Sommige cryptocurrencies registreren enkele transactiegegevens in een grootboek dat een “blockchain” wordt genoemd. de informatie die aan de blockchain wordt toegevoegd, kan details bevatten zoals het transactiebedrag en de portemonnee-adressen van de afzender en ontvanger.


  Zoek naar claims zoals deze om u te helpen de bedrijven en mensen te herkennen die u moet vermijden:

 • Oplichters garanderen dat u geld verdient: Als ze beloven dat je winst zult maken, is dat oplichterij, zelfs als er een goedkeuring van beroemdheden is of getuigenissen. (Die zijn gemakkelijk te vervalsen.)
 • Oplichters beloven hoge uitbetalingen met gegarandeerd rendement: Niemand kan een vast rendement garanderen, zeg maar uw geld veel minder in korte tijd verdubbelen. Oplichters beloven gratis geld. Ze beloven het in contanten of cryptocurrency, maar gratis geldbeloften zijn altijd nep.
 • Oplichters maken grote claims zonder details of uitleg: Slimme zakenmensen willen begrijpen hoe hun investering werkt en waar hun geld naartoe gaat. En goede beleggingsadviseurs willen die informatie graag delen.

Oplichters richten zich op mensen via:

 • Oplichtingswebsites: Oplichtingswebsites werken op verschillende manieren, van het publiceren van misleidende informatie tot het beloven van wilde beloningen in een financiële uitwisseling. Het einddoel is bijna altijd hetzelfde om u zover te krijgen dat u afstand doet van uw persoonlijke of financiële informatie.
 • Valse mobiele apps: Het gevaarlijkste type nep-apps zijn apps die malware bevatten. Deze apps kunnen uw smartphone infecteren met virussen en andere malware die zullen werken om toegang te krijgen tot uw persoonlijke informatie, accountgegevens, wachtwoorden en meer.
 • Oplichting via sociale media: Oplichters kunnen zich verschuilen achter nepprofielen op sociale media en advertenties en aanbiedingen gebruiken om hun oplichting op de markt te brengen. Ze kunnen een account overnemen of proberen geld, persoonlijke informatie of beide te krijgen.
 • Phishing-e-mails: Phishing-e-mails en sms-berichten vertellen vaak een verhaal om u te misleiden om op een link te klikken of een bijlage te openen. Ze kunnen zeggen:
  • ze hebben verdachte activiteiten of inlogpogingen opgemerkt
  • beweren dat er een probleem is met uw account of uw betalingsgegevens
  • zeggen dat u enkele persoonlijke gegevens moet bevestigen
  • een valse factuur bijvoegen
  • wil dat je op een link klikt om een ​​betaling uit te voeren
  • zeggen dat u in aanmerking komt om u te registreren voor een restitutie van de overheid
  • bied een coupon aan voor gratis spullen
 • Valse initiële muntaanbieding (ICO): Frauduleuze ICO’s en schetsmatige munten en tokens zijn er in overvloed, maar er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat u deze potentiële oplichting voorkomt. Een van de beste manieren om uzelf te beschermen, is door de individuele teamleden van een project grondig te onderzoeken voordat u investeert. De Federation Trade Commission (FTC) heeft een rapport gepubliceerd over crypto-investeringszwendel. De oplichting bedroeg een verlies van meer dan $ 50 miljoen, ook investeerders die tot de leeftijdsgroep van 20 tot 40 jaar behoorden.

  Bron: FEDERALE HANDELSCOMMISSIE

  Oplichting veroorzaakt door virussen en malware

  Nieuwe strategieën en creatieve pogingen om in te breken in de portemonnee van een belegger kunnen soms vervelend zijn. De nieuwe manieren om portemonnee-inbreuken uit te voeren, hackers en criminelen nemen hun toevlucht tot eeuwenoude malware en virussen om toegang te krijgen tot crypto-wallets. Alleen al om deze reden kunnen tweefactorauthenticatie en vertrouwde antivirus zoals Quick Heal Total Security een beschermend schild zijn voor crypto-wallets.
  Moderne malware die zich richt op gebruikers en investeerders van cryptocurrency kan de gebruikersaccounts vastklikken om het saldo van de online portemonnee van de gebruiker op te halen, hun account leeg te halen en hun authentieke adres te vervangen door dat van de oplichter.

  Afgezien van het bijwerken van uw Quick Heal-antivirus en systeemfirewall, moet u ervoor zorgen dat u een veilig en betrouwbaar platform bezoekt dat niet vraagt ​​om automatisch downloaden van .exe-bestanden of u vraagt ​​om verdachte bijlagen te downloaden.

  Hoe Quick Heal u tegen dergelijke bedreigingen beschermt:

  Ons malware-analyseteam doet voortdurend onderzoek naar bedreigingen tegen deze oplichting, wat leidt tot een versterking van ons product dat indirect onze gebruikers beveiligt.

  Enkele veelbelovende functies die Quick Heal biedt:

  Webbeveiliging: Eersteklas bescherming tegen online aanvallen zoals Phishing Protection, Browser Protection, IDS/IPS, Firewall, enz.

  ARW: Anti-Ransomware-functie die beschermt tegen verdachte activiteiten zoals versleuteling, verwijdering, wijziging, enz.

Vijay YadavSource link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: