Softwaretest bevestigt verbeterde beveiliging van Mozilla VPN


Het resultaat van een onderzoek naar beveiligingslacunes en zwakke punten in Mozilla’s VPN-clients is positief, maar over het algemeen beoordelen Mozilla en de beveiligingsonderzoekers het risico alleen als “laag” tot “midden-” een.

De software review (audit) is voor de tweede keer uitgevoerd door beveiligingsonderzoekers van Cure 53. Volgens een gedetailleerd rapport van de onderzoekers het resultaat van de eerste test in 2020 was niet optimaal en je stuitte onder andere op een kritische maas in de wet.

U bent nu 16 beveiligingsproblemen tegengekomen, die u niet classificeert als gevaarlijke hiaten, maar als kwetsbaarheden. Het grootste deel is met het dreigingsniveau “midden-“Al met al certificeren de beveiligingsonderzoekers Mozilla een verheugende doorontwikkeling van de VPN-client op het gebied van beveiliging en privacy.

De codecontrole omvatte de clients voor Android, iOS, Linux, macOS en Windows. Er was een gat met “hoog“, maar dit had alleen invloed op testversies die niet openbaar waren. Door de andere kwetsbaarheden met succes uit te buiten, konden aanvallers legitieme inlogpogingen verstoren of toegang krijgen tot daadwerkelijk geïsoleerde gegevens. In de tussentijd zouden alle beveiligingsproblemen moeten worden opgelost.


(van)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: