Robinhood-cyberaanval heeft miljoenen klanten getroffen


De aandelen- en crypto-investeringsmakelaar Robinhood is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Het bedrijf maakte maandag na sluiting van de Amerikaanse markt bekend dat onbevoegde indringers de afgelopen week toegang hadden gekregen tot de persoonlijke gegevens van talloze gebruikers en losgeld hadden geëist.

Volgens voorkennis heeft de aanval de e-mailadressen van ongeveer vijf miljoen klanten en de volledige namen van nog eens twee miljoen gestolen, kondigde Robinhood aan op de bedrijfsblog. Met een aantal van meer dan 300 gebruikers werden ook aanvullende gegevens zoals verjaardagen en postcodes afgetapt. Robinhood gaat er niet vanuit dat gevoelige informatie zoals bankgegevens of burgerservicenummers is gestolen of dat gebruikers financiële verliezen hebben geleden. Na de aanslag op 3 november heeft het bedrijf snel de justitiële autoriteiten verwittigd en een extern IT-bedrijf ingeschakeld.

Volgens Robinhhood is het beveiligingsgat nu gedicht. Vooralsnog gaf het bedrijf geen informatie of het gevraagde losgeld was betaald. De aandelen van Robinhood reageerden na de uren met forse koersverliezen. De online broker heeft in het verleden problemen gehad met aanvallers.


(mho)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: