Playstation 5: Hackergroep moet toegang hebben tot rootsleutels


De bekende hackergroep fail0verflow heeft blijkbaar toegang tot de rootkeys van de gameconsole van Sony Playstation 5. De groep plaatste een screenshot op Twitter, waarop blijkbaar code uit de bootloader van de PS5 te zien is. Hoe fail0verflow precies de root-sleutels van de console heeft gekregen, wordt niet duidelijk uit het bericht. Fail0verflow wil echter toegang hebben tot de sleutels zonder hardwareaanpassingen.

Rootkeys zouden een belangrijke stap zijn op weg naar een functionele jailbreak van de Sony-console. Een analyse van de aldus onthulde firmwarebestanden zou het hackerscollectief kunnen helpen volgens ArsTechnica kunt u code uitvoeren op de console of uw eigen software op de console installeren. Volgens de hackers zijn de root-sleutels symmetrisch, zodat ze kunnen worden gebruikt om software te decoderen en te verifiëren.

De fail0verflow-groep heeft een lange traditie van Playstation-hacking: zelfs één Playstation 3-hack is terug te voeren op leden van het collectief, meldt ArsTechnica. Sony vervolgde vervolgens verschillende van de hackers die in 2013 lanceerden in een blogpost klaagde over de dreiging van rechtszaken over het hacken van gameconsoles. Sindsdien heeft de groep onder meer gewerkt aan een Nintendo Switch-exploit. Het is onduidelijk of en wanneer fail0verflow zal proberen de PS5 te jailbreaken.

Ongeacht fail0verflow heeft de hacker die bij Google werkt ook: Andy Nguyen (theflow0) Vooruitgang bij het kraken van Playstation 5 gepost op Twitter. Zijn screenshot toont het instellingenmenu van de Playstation 5, waarin naast de gebruikelijke instellingen ook de debug-instellingen te zien zijn.

Deze instellingen zijn meestal gereserveerd voor ontwikkelaars en zijn niet bedoeld voor particuliere gebruikers. Dat Hacking tijdschrift Wololo geeft aan dat de schermafbeelding blijkbaar is gemaakt met de deelfunctie van de Playstation. Dat zou een indicatie zijn dat de exploit ook werkt met de huidige firmwareversie van de Sony-console. Het is ook waarschijnlijk dat Nguyen toegang heeft tot de PS5-kernel. Nguyen schrijft op Twitter dat hij zijn hack niet openbaar wil delen.


(daar)

Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: