Panasonic bevestigt datalek na netwerkhack


In een vrijdag gepubliceerd persbericht maakte Panasonic bekend dat op 11 november derden onrechtmatig toegang hebben gekregen tot een intern netwerk. “Als resultaat van een intern onderzoek is gebleken dat tijdens de inbraak toegang is verkregen tot bepaalde gegevens op een bestandsserver.” Tegenover het online nieuwsportaal TechCrunch Panasonic woordvoerster Dannea DeLisser bevestigde echter dat de hack begon op 22 juni en eindigde op 3 november – en dat de ongeautoriseerde toegang pas op 11 november werd ontdekt.

De technologiegroep uit Osaka, Japan, gaf weinig meer informatie over de inbraak. in zijn persbericht (PDF) Panasonic verklaarde dat het het incident heeft gemeld aan de relevante autoriteiten en maatregelen heeft genomen om toegang tot zijn netwerk vanaf externe servers te voorkomen. Naast een eigen onderzoek werken ze samen met een “gespecialiseerde derde organisatie” om het datalek te onderzoeken en vast te stellen of “persoonsgegevens van klanten en/of gevoelige gegevens in verband met de sociale infrastructuur” zijn aangetast.

Het nieuws over het datalek komt minder dan een jaar nadat Panasonic India werd getroffen door een ransomware-aanval waarbij hackers vier gigabyte aan gegevens onderschepten, waaronder financiële informatie en e-mailadressen. De recente aanval op de server van Panasonic maakt deel uit van een lange reeks incidenten waar Japanse bedrijven de afgelopen jaren bij betrokken waren. Kawasaki, NEC, Mitsubishi Electric en defensiebedrijven Kobe Steel en Pasco hebben ook beveiligingsincidenten en, in sommige gevallen, datalekken gemeld. In september werd het computernetwerk van de Japanse fabrikant Olympus in Europa, het Midden-Oosten en Afrika getroffen door een aanval van de ransomware-groep BlackMatter. begin november kondigde de “BlackMatter”-bende aan dat ze wilden stoppen – opnieuw. Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de netwerkhack bij Panasonic.


(akn)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: