Oplichtingsmails met chantage die om Bitcoin vragen


Wat is Sextortion?

Sextortion is een scam via e-mail of een ander medium om het slachtoffer te chanteren en te dreigen met het blootgeven van privégegevens zoals foto’s, browsegeschiedenis, chatgeschiedenis, enz. Over het algemeen sturen deze sextortion-oplichters e-mails en beweren dat ze toegang hebben gekregen tot het apparaat van het slachtoffer , installeerde een Trojaans virus door in te loggen op een e-mailaccount. Om deze claim echt te laten lijken, stuurt de aanvaller meestal de e-mail met het onderwerp ‘Betaling vanuit uw account’. De seksuele hefboomwerking wordt vervolgens toegepast, waarbij wordt beweerd dat uw activiteit wordt geregistreerd via de controller van uw apparaten zoals camera, microfoon, enz. De aanvaller kan de slachtoffers bedreigen om de privégegevens openbaar te maken als de betaling niet naar het bitcoin-adres wordt gedaan vermeld in de e-mail.

In de afgelopen tijd hebben we gezien dat sextortion-zwendel nog steeds actief is, en oplichters eisen $1550 via de bitcoin-portemonnee door dezelfde hierboven genoemde activiteiten te bedreigen. Hieronder ziet u een voorbeeld van oplichting via e-mailsextortion

Afbeelding 1: Onthullend bitcoin-portemonnee-adres

In de e-mail, om de situatie van paniek te misbruiken en te maken, wordt vermeld dat het slachtoffer 48 uur heeft om $1550 over te schrijven naar de bitcoin-portemonnee van de oplichter, geïdentificeerd als 1665CsfFELrfiiubFZtLsGHGuqbUz1wXcz.

Waarom eisen hackers betaling in de vorm van bitcoins?

Bitcoin is een digitale valuta die kunnen worden overgedragen van de ene persoon naar de andere zonder gebruik te maken van een bank of identificatiegegevens. Hackers vragen om bitcoins omdat hun anonimiteit aanvallers helpt onvindbaar te blijven.

Het misbruikrapport van de bitcoin-portemonnee van oplichter:

We hebben deze bitcoin-portemonnee gevonden in de bitcoin-misbruikdatabase met de informatie dat het totale aantal transacties 21 is en dat de daadwerkelijke ontvangen bitcoins 0,4218701 BTC zijn, dwz in totaal $ 13.294,76 tot nu toe. Het geld is nooit uitgegeven, wat impliceert dat de aanvaller mogelijk wacht op meer geld. We kunnen het zien aan de onderstaande afbeelding. Bron: https://www.bitcoinabuse.com/

Figuur 2: Rapport misbruik Bitcoin-portemonnee

Moet u zich zorgen maken over sextortion-e-mails?

Sextortion e-mailzwendel is een online zwendel die misbruik maakt van de angst van mensen dat hun privégegevens openbaar worden gemaakt. Om te beginnen, als er een sextortion-e-mail in uw inbox verschijnt, blijf dan kalm. Reageer niet en betaal geen geld aan de aanvallers. Bovendien zal niemand je chanteren. Het is gewoon spam. Het kan echter een aanwijzing zijn dat uw gegevens zijn gelekt tijdens verschillende datalekken, zoals uw e-mailadres.

Aanbeveling van Quick Heal als u het slachtoffer bent van een sextortion-zwendel

  • Neem passende maatregelen om uw account veilig te houden

Mogelijk zijn uw accountgegevens online gelekt. Het is raadzaam om Wijzig uw wachtwoord onmiddellijk om ongeautoriseerde toegang tot uw geld te voorkomen. Maak je geen zorgen als je wachtwoord wordt vermeld. Vermoedelijk is het opgespoord door een eerder datalek.

  • Blijf waakzaam! Geef aan niemand geld of andere identificatiegegevens.

Als u bankgegevens heeft gedeeld, meld het incident dan aan de bank. Als u het geld heeft overgemaakt via een online geldtransferplatform zoals bitcoin, is de transactie waarschijnlijk niet traceerbaar en krijgt u mogelijk uw geld niet terug.

Ayush PuricSource link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: