Onderzoek: 40,2% van de consumenten zou overwegen over te stappen op gemeentelijk breedband indien beschikbaar


Uit een recent onderzoek van het Review.com Broadband Research Team over gemeentelijk breedband blijkt dat een groeiend aantal inwoners van de VS enthousiast is over het vooruitzicht van internetservice als nutsvoorziening. Naarmate de belangstelling voor openbare breedband toeneemt, zal het interessant zijn om mee te gaan met de mogelijke toename van de druk op lokale politici om aan te dringen op openbaar internet. Als de onderstaande bevindingen een indicatie zijn, lijkt het waarschijnlijk dat breedband als openbaar nut het komende decennium exponentieel zal toenemen.

Studieresultaten

ZDNet raadt aan:

De beste internetproviders

Let bij het vergelijken van internetproviders voor uw bedrijf niet alleen op snelheid en prijs. Bovenal wilt u de meest betrouwbare verbinding om uw bedrijf draaiende te houden.

Lees verder

Van de 1.008 ondervraagde inwoners van de VS:

  • 40,2% van de consumenten zeiden dat ze zouden overwegen om onmiddellijk over te stappen op gemeentelijk breedband als het in hun stad beschikbaar zou komen.
  • 10,9% van de consumenten zei: ze zouden zeker de overstap maken, 29,3% zei dat ze het op zijn minst zouden proberen.
  • 59,8% gaf aan de voorkeur te geven aan hun huidige provider.

Demografische data

  • Onder de leeftijdsgroepen waren jongere mensen relatief meer afkerig van gemeentelijk breedband dan ouderen – 34,8% van de mensen onder de 45 jaar was afkerig, terwijl 46,2% van de mensen ouder dan 55 jaar dat niet was.
  • Grote steden zagen een meerderheid van de bevolking geïnteresseerd in gemeentelijke breedband. Californië, met name de San Francisco Bay Area, zag de meerderheid van de mensen (56,3%) suggereren dat ze geïnteresseerd zouden zijn.
  • Meer landelijke gebieden waren iets meer afkerig van gemeentelijke breedband, waarbij respondenten in verschillende staten met een lagere bevolking met een opmerkelijke meerderheid suggereerden dat ze gemeentelijke dienstverlening niet zouden overwegen.

Het idee dat steden misschien internetdiensten voor hun inwoners zouden moeten aanbieden als nutsvoorziening is geen nieuw concept. Het debat is al tientallen jaren aan de gang en zal waarschijnlijk in de nabije toekomst zal blijven.

Telkens wanneer een grote stad gemeentelijke breedband probeert te pushen, is er een terugslag van grote ISP’s die de uitbreiding van internet als een nutsvoorziening zien als een bedreiging voor hun bedrijf. In feite hebben ISP’s meer dan $ 1,2 miljard tussen 1998 en 2018 lobbyen in het Congres.

Desondanks is het concept van internet Service aangezien een publiek goed aan stoom blijft winnen, aangezien dit het hoogste aantal is dat we hebben gezien rond de bereidheid om over te stappen naar gemeentelijke diensten. Het lijkt waarschijnlijk dat in de loop van de tijd, naarmate verbinding met internet net zo waardevol wordt als water- of elektriciteitsvoorziening, meer lokale gemeenten ervoor zullen zorgen dat hun inwoners dergelijke toegang hebben. Een veelgebruikte oplossing vanaf nu is een model van steden die direct werken om een ​​hybride versie van te bieden gemeentelijk breedband via coöperaties.

Methodologie

  • Het gemeentelijk breedbandonderzoek liep van 9 tot 14 april 2021.
  • De enquête verzamelde 1.008 reacties van inwoners, gelijkmatig verdeeld over de Verenigde Staten.
  • Steekproefmethode: representatief.



Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: