Nu verkrijgbaar: het speciale nummer van Desinfec’t 2021/22 is hier


Als Windows gek is, kan achter de schermen een Trojaans paard verantwoordelijk zijn. Desinfec’t 2021/22 is de beste manier om de malware op te sporen en de computer niet verder in gevaar te brengen. Een herziene versie van de beveiligingstool is nu gepubliceerd als dvd-bijlage bij de speciale editie c’t Wissen.

Het boekje is nu verkrijgbaar in de winkel van heise. de De printversie met dvd kost 14,90 euro (gratis tot en met 28-09). De digitale versie inclusief download kost 12,99 euro. Het magazine plus de digitale versie is verkrijgbaar voor 19,90 euro. Ook is de PDF-uitvoer op een USB-stick (19,90 euro, t/m 2 oktober portvrij), vanaf waar Desinfec’t direct start. Vanaf 21-09 ligt het magazine in de kiosk.

De speciale editie c’t Wissen Desinfec’t 2021/22 is ook beschikbaar als PDF beschikbaar op een USB-stickvan waaruit de beveiligingstool direct start.

De beveiligingstool wordt geleverd met vier virusscanners van Avast, Eset, F-Secure en Sophos. U kunt het gebruiken om Windows-pc’s te scannen en virussen onschadelijk te maken. De grote bijzonderheid van de tool is dat het een eigen live-systeem heeft op basis van Linux, dat start in plaats van Windows. Dit heeft als voordeel dat een Trojaans paard geen verdere schade kan aanrichten in een inactief Windows.

Desinfec’t start direct vanaf dvd of vanaf een USB-stick. Dankzij de eenvoudige gebruikersinterface met begrijpelijke pictogrammen, moeten zelfs beginnende computergebruikers met de tool op virussen kunnen jagen. De eenvoudigste manier om dit te doen is met de eenvoudige scanmodus. Hierin start het systeem een ​​scan en niets leidt daarvan af. Als dingen vastlopen, bel dan de gezinsbeheerder voor hulp via de geïntegreerde TeamViewer-client.


Desinfec’t 2021/22 kan veel meer dan alleen virussen achtervolgen. U kunt het gebruiken om uw eigen virusscanner te bouwen of per ongeluk verwijderde gegevens te redden.

Voor professionals brengt Desinfec’t de open bedreigingsscanner en de Thor Lite-scanner. Hiermee kunt u onder andere met behulp van Yara-regels uw eigen virusscanner bouwen. Met extra deskundige tools kunt u foto’s waarvan u dacht dat ze verloren waren, herstellen of belangrijke gegevens, zoals eindscripties, op een veilige plaats op een Windows-computer zetten die niet meer opstart.

Als je alles uit Disinfec’t wilt halen, krijgt de tweedelige webinar “Disinfec’t for professionals” als video-opname voor 179 euro. Het speciale nummer met Desinfec’t 2021/22 is bovendien gratis verkrijgbaar voor kopers van de opnames.

Zodat Desinfec’t 2021/22 ook actuele dreigingen herkent, zijn er tot oktober 2022 gratis handtekeningupdates voor de virusscanners. We hebben ook de beveiligingstool op veel gebieden geoptimaliseerd, de optionele Linux-kernel 5.13 geïmplementeerd voor gebruik op gloednieuwe hardware en de Windows-registereditor Fred 0.2 geïnstalleerd.

Wees niet verbaasd: Desinfec’ verschijnt niet altijd twee keer per jaar. Een keer in het voorjaar met de reguliere c’t voor alle abonnees en kopers van het blad en in het najaar als herziene aanvulling op een c’t special. Hier vindt u alle verzamelde bijgewerkte Desinfec’t-artikelen. Daar leest u onder andere hoe u Windows scant met het systeem, uw eigen virusscanner bouwt en via PXE opstart vanaf het netwerk.


(van)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: