McAfee wordt overgenomen door financiële investeerders in een deal van $ 14 miljard


Een consortium onder leiding van de Amerikaanse private equity-onderneming Advent International zal IT-beveiligingsbedrijf McAfee overnemen in een deal van 14 miljard dollar. Dat maakte McAfee maandag bekend. De overname komt op een moment dat de door de pandemie veroorzaakte overstap naar een thuiskantoor en de toename van cyberaanvallen de vraag naar antivirus- en digitale beveiligingssoftware hebben doen toenemen.

Volgens McAfee betaalt het consortium onder leiding van Advent, waartoe de aangesloten bedrijven Permira, Crosspoint Capital en Canada Pension Plan Investment Board behoren, 26 dollar per aandeel. Het cyberbeveiligingsbedrijf wordt gewaardeerd op meer dan 14 miljard dollar inclusief schulden. De transactie wordt naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar afgerond. De financiële investeerders zijn van plan om McAfee van de beurs te halen. In de toekomst gaat het bedrijf zich concentreren op beveiligingstoepassingen voor particuliere klanten.

Het bedrijf werd in 1987 opgericht door de Amerikaanse tech-ondernemer John McAfee en was de eerste die een commercieel antivirusprogramma lanceerde. Al in 1994 trok de naamgenoot McAfee zich terug uit het bedrijf; In 2006, twee jaar na de beursgang van het bedrijf, verkocht John McAfee naar verluidt zijn laatste aandelen. Later verhuisde hij naar Belize en begon een aantal startups. Eind juni dit jaar John McAfee stierf in een Spaanse gevangenis. Eerder had een rechtbank zijn uitlevering aan de Verenigde Staten goedgekeurd. De Amerikaanse aanklager beschuldigde McAfee van belastingontduiking en het opzettelijk niet indienen van belastingaangiften.

McAfee werd in 2011 gekocht door Intel. Op dat moment was John McAfee zelf niet meer betrokken. In 2014 werd het omgedoopt tot Intel Security – tot grote vreugde van John McAfee, die niet langer geassocieerd wilde worden met wat hij beschouwde als “de slechtste software ter wereld”. Maar de vreugde duurde niet lang: in 2017 spinde Intel het bedrijf af. Sindsdien heet het weer McAfee en wordt het weer vermeld. De seconde McAfee’s IPO was ongeveer $ 740 miljoen. In de afgelopen jaren heeft McAfee zijn kernactiviteiten op het gebied van cyberbeveiligingssoftware versterkt door prijsverhogingen, nieuwe partnerprogramma’s en goede klantenbinding.


(akn)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: