l + f: dankzij ransomware aan de volgende Mark Zuckerberg


“Als je de demonware ransomware installeert op computers in je bedrijf, krijg je $ 1 miljoen aan Bitcoin als beloning.” Iets soortgelijks is de tekst van een e-mail die het beveiligingsbedrijf Abnormal Security opnam bij een klant en geëvalueerd in een rapport.

De beveiligingsonderzoekers deden zich voor als werknemers die geïnteresseerd waren in de beloning en communiceerden met de online crimineel. De onderzoekers waren in staat om hem in een gesprek te betrekken en enkele details van hem te extraheren, waaronder zijn echte naam. Toen de nepmedewerker vertelde dat het bedrijf “slechts” $ 50 miljoen per jaar verdient, verlaagde de afperser het losgeld van $ 2,5 miljoen naar $ 120.000. De kabbelende spammer komt niet echt professioneel over.

Tijdens het gesprek bleek dat de afperser het geld wilde gebruiken om zijn start-up te financieren in de vorm van het sociale netwerk Sociogram. Als hij dezelfde “professionaliteit” toont bij het opbouwen van het netwerk als bij chantage, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit voor Socioram.


(van)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: