Koop de c’t security tool Desinfec’t op een USB stick


De beveiligingstool van de redactie van c’t, Desinfec’t, is al meer dan 15 jaar erg populair. Nu is het verschenen in de herziene editie 2021/22 als aanvulling op een speciaal nummer van c’t, dat nu verkrijgbaar is bij de kiosk.

De gedrukte editie met dvd kost 14,90 euro en ook online te bestellen (gratis tot en met 28-09). Wie liever op een tablet leest, kan de digitale versie kopen voor 12,99 euro. Er is ook print en PDF in een bundel voor 19,90 euro. Kopers van de digitale versie kunnen Desinfec’t downloaden. Wil je daarentegen meteen aan de slag, dan kun je het beste het tijdschrift halen op een USB-stick (verzendkosten t/m 02.10), vanaf waar de security tool direct start.

Wie kent het niet? Een familielid belt, zich afvragend over vreemde pc-problemen, en doet een beroep op de gezinsbeheerder. Zelfs als dat vervelend is, doe je het meestal graag. Het is veel relaxter met Desinfec’t – u hoeft er niet eens de deur voor uit.


Desinfec’t 2021/22 kan veel meer dan alleen virussen achtervolgen. U kunt het gebruiken om uw eigen virusscanner te bouwen of per ongeluk verwijderde gegevens te redden.

Dankzij de af fabriek geïnstalleerde TeamViewer-client kunt u de computer rechtstreeks via internet bekijken en de controle overnemen. Dankzij de vier virusscanners van Avast, Eset, F-Secure en Sophos spoor je virussen op en maak je ze onschadelijk.

Dit is vooral veilig omdat Desinfec’t een eigen besturingssysteem heeft dat start vanaf dvd of usb-stick. Hier leest u hoe u een inactieve Windows-installatie kunt onderzoeken waarbij een Trojaans paard geen verdere schade kan aanrichten.

Als alternatief kunnen onervaren computergebruikers de eenvoudige scanmodus gebruiken. Desinfec’t begint met een virusscan zonder omwegen en je kunt echt niet fout gaan. Er is geen reden tot paniek als een scanner alarm slaat. Vals alarm is aan de orde van de dag. Om dit beter te kunnen beoordelen brengt Desinfec’t hulpmiddelen mee. U kunt bijvoorbeeld verdachte bestanden uploaden naar de gratis Virustotal-analyseservice, waar nog eens 60 online scanners ze bekijken en een beoordeling geven.

Praktisch: de speciale uitgave is ook beschikbaar op een USB-stick om te kopen, van waaruit Desinfec’t begint.

Maar zelfs professionals kunnen veel doen met de beveiligingstool. Met de open bedreigingsscanner en de Thor Lite-scanner bouw je je eigen AV-scanner. Bovendien kunnen ze met een beetje geluk een tool gebruiken om per ongeluk verwijderde gegevens te redden. Bovendien kunnen Desinfec’t-clients direct over het netwerk opstarten. Dit is vooral handig in bedrijven. Hoe je dat doet staat in het boekje. Als je meer wilt weten, kan dat koop de video-opname van het tweedelige webinar “Desinfec’t für Profis” voor 175 euro. Het speciale nummer met Desinfec’t 2021/22 is ook gratis verkrijgbaar.

De beveiligingstool verschijnt al geruime tijd twee keer per jaar. In mei is het opgenomen in de reguliere c’t. In het najaar verschijnt er een herziene versie met een speciaal nummer van c’t. In de huidige editie zijn enkele bugs verholpen en dankzij de nieuw geïmplementeerde optionele Linux-kernel 5.13 zou het systeem beter moeten overweg kunnen met computers met gloednieuwe hardware. Om voorbereid te zijn op de huidige malware, worden tot oktober 2022 gratis handtekeningupdates meegeleverd.


(van)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: