Koloniale pijpleiding: VS biedt miljoenen beloningen voor verwijzingen naar afpersers


De Amerikaanse regering heeft een hoge beloning uitgeloofd voor het hardhandig optreden tegen degenen die het brein waren achter de aanval op de grootste benzinepijpleiding in de VS in mei. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde donderdag in Washington aan dat er tot tien miljoen dollar zou worden betaald voor informatie die zou helpen bij het identificeren of opsporen van leiders van de internationale cybercriminaliteitsbende DarkSide.

Inbegrepen in het volgens CNN Beloont tot vijf miljoen dollar voor informatie die leidt tot de arrestatie of veroordeling van iedereen die betrokken is bij de ransomware-aanvallen van de groep. Bij deze aanvallen versleutelen criminelen de gegevens van aangevallen bedrijven en brengen ze grote bedragen in rekening voor het vrijgeven van de systemen.

Dit is niet de eerste beloning die de VS uitreiken voor het vinden van buitenlandse criminelen in cyberspace. 2020 had dat Bounty van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onthuld op verkiezingsmanipulatorom te voorkomen dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen opnieuw worden beïnvloed. In die tijd werd er tot 10 miljoen dollar aan beloningen uitgeloofd voor berichten over buitenlandse manipulatoren.

Volgens de Amerikaanse regering was de DarkSide-groep verantwoordelijk voor de grootschalige aanval op de grootste benzinepijpleiding in de VS. Colonial Pipeline kondigde begin mei aan dat: Slachtoffer van een ransomware cyberaanval te zijn geworden.

Als gevolg hiervan werd de pijpleiding, waardoor ongeveer 45 procent van alle verbruikte brandstof aan de oostkust van de VS loopt, tijdelijk volledig stilgelegd. In delen van het land waren er benzinetekorten en de Pijpleidinghack resulteerde in hogere benzineprijzen in de VS.

De afpersers waren het computernetwerk van de pijpleidingbeheerder binnengedrongen en eisten miljoenen losgeld, dat het bedrijf betaalde. Het zou echter kunnen FBI nam het grootste deel van het losgeld in beslagterwijl de Bitcoin-betaling werd gevolgd. (met materiaal van dpa) /


(fds)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: