Kali Linux 2021.3 is nu leuker in VM’s


De speciale distributie Kali Linux op basis van Debian GNU / Linux is uitgebracht in versie 2021.3. De ontwikkelaars benadrukken vooral dat het systeem nu beter zou moeten draaien op virtuele machines.

Zoals blijkt uit een bericht Naast verschillende updates voor de ARM-architectuur en een visuele revisie, biedt de huidige versie meer ondersteuning voor oudere versleutelingsalgoritmen. De Android-versie van het systeem, NetHunter, kan nu voor het eerst op een smartwatch worden geïnstalleerd.

Kali Linux is bedoeld voor iedereen die als onderdeel van hun professionele of privé-activiteiten beveiligingslacunes in IT-systemen wil opsporen en onderzoeken. Het wordt geleverd met een groot aantal voorgeconfigureerde tools waarvan het gebruik nuttig of zelfs noodzakelijk is in het kader van beveiligingsanalyses.

Tot nu toe heeft Kali Linux niet op alle gebieden in VM’s optimaal gedraaid. Het was bijvoorbeeld niet eenvoudig om tekst in het hostsysteem te kopiëren en in de VM te plakken. Onder andere hebben de ontwikkelaars dit probleem nu geëlimineerd. Dit geldt volgens hen voor VM’s die zijn ingericht met Hyper-V, QEMU + Spice, VMware en VirtualBox. Windows-gebruikers kunnen uitkijken naar de ondersteuning van Hyper-V Enhanced Session Mode. Hierdoor heb je vanaf een VM toegang tot lokale bronnen, zoals aangesloten USB-datadragers.

De ontwikkelaars hebben de configuratie van de OpenSSL-cryptobibliotheek gewijzigd, zodat oude en onveilige protocollen zoals TLS 1.0 nu standaard actief zijn. Wat absurd lijkt, is logisch in de context van een systeem als Kali Linux: beveiligingsonderzoekers kunnen nu rechtstreeks aanvallen op deze protocollen uitvoeren. De ontwikkelaars laten hun gebruikers echter een achterdeur: de beveiligingsmodus van Kali Linux kan worden ingesteld op “Strong”, waardoor de oude algoritmen worden gedeactiveerd.

Het pentesting-systeem wordt geleverd met zoveel tools dat beheerders vaak moeite hebben om het overzicht te bewaren. Voor Kali Linux 2021.2 was er al een website voor de documentatie van de distributie. Nou, er is er ook een Online directory van alle meegeleverde toolsdie ook een zoekfunctie bevat. Dit zou vooral nuttig moeten zijn voor degenen die nieuw zijn bij Kali Linux.

De huidige Kali-versie van de KDE Plasma-desktopomgeving is bijgewerkt naar Plasma 5.21. Dit verandert het uiterlijk van het bureaublad enigszins, vooral omdat Plasma 5.21 een nieuw startmenu heeft. Maar er is geen reden tot paniek: Kali Linux gebruikt Xfce al af fabriek, zodat velen de verandering niet eens zouden moeten merken. Als u Kali handmatig naar KDE schakelt, zult u veel ontwerpelementen van het oude bureaublad herkennen, zodat de meeste gebruikers er snel aan zullen wennen.

De NetHunter-versie voor de TicHunter Pro-smartwatch. Momenteel kunnen aanvallen via USB worden uitgevoerd en kun je enkele basisfuncties van Kali Linux gebruiken. In de nabije toekomst zou het NetHunter-bereik aan functies op smartwatches echter moeten toenemen en zou u het moeten kunnen gebruiken via Nexmon Mobiele monitoring van netwerken.

Kali Linux kan voor verschillende platforms worden gedownload. Naast live-versies voor x86 en x64 omvat dit ook voltooide afbeeldingen voor verschillende virtualizers. Er zijn ook problemen voor de Raspberry Pi en containers voor Docker-omgevingen.


(van)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: