iX workshops: Veilige naamomzetting met DNSSEC & DANE TLS voor SMTP


de iXWorkshops “Beveiligde naamomzetting met DNSSEC” en “DANE TLS voor SMTP” belichten verschillende aspecten van het beveiligen van servercommunicatie. Beide trainingen zijn dus los te volgen, maar ook in combinatie met korting te boeken.

Het wijdverbreide DNS-protocol heeft een beveiligingsprobleem: aanvallers kunnen tijdens het transport gegevens vervalsen en naar DNS-servers smokkelen. De Domain Name System Security Extensions (DNSSEC) zijn optionele uitbreidingen van het DNS-protocol voor naamomzetting op internet, die beveiligingsmechanismen bevatten om de authenticiteit en integriteit van de gegevens te garanderen.

Van de iX-workshop leert beheerders van DNS-servers, webservers en mailservers hoe de DNSSEC-beveiligingsstandaard als basis kan dienen voor verifieerbare en betrouwbare naamomzetting. Eerst worden de beveiligingsproblemen van onbeveiligde DNS gepresenteerd. Na afloop laat trainer Carsten Strotman zien hoe DNSSEC daadwerkelijk helpt bij bescherming.

Van de iX-workshop pakt de tekortkomingen van traditionele TLS aan en laat zien hoe DANE (DNS-based Authentication of Named Entities) kan helpen deze problemen op te lossen. In het praktijkgedeelte implementeren de deelnemers DANE voor SMTP in Postfix en ontvangen zo een mail transfer agent (MTA) die overeenkomt met de IT-beveiligingscode van de BSI voor een MTA volgens TR03108.

De workshop vervolgt de inhoud van de eerste workshop: DANE is gebaseerd op de DNSSEC-standaard. Wie al bekend is met DNSSEC kan de workshop ook individueel boeken. Het is ook bedoeld voor beheerders van DNS-servers, webservers en mailservers.

Carsten Strotman is de trainer van beide werkplaatsen en werkt al meer dan 25 jaar in de klantenservice voor Unix- en Windows-netwerken. Beide workshops vinden online plaats via een webbrowser. Om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de uitwisseling en vragen aan de trainer, zijn deze beperkt tot 20 deelnemers. Beide workshops bieden 10% korting voor vroegboekers (DNSSEC t/m 24 augustus & DANE t/m 27 augustus). Als u geïnteresseerd bent in een combinatieticket met korting, neem dan contact op met ons evenemententeam via e-mail op events@heise.de.


Meer van iX magazine

Meer van iX magazine


Meer van iX magazine

Meer van iX magazine(jvo)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: