IT-beveiligingsdag belicht de interactie tussen AI en cybersecurity


Het gebruik van kunstmatige intelligentie zal cybersecurity-systemen in toenemende mate helpen om de intelligente aanvallen van hackers veel beter te detecteren, schade te voorkomen en risico’s in het digitaliseringsproces te minimaliseren. Dit maakt AI een cruciale factor in de cyberbeveiliging van bedrijven. Tegen deze achtergrond is het programma voor de IT Security Day van dit jaar tot stand gekomen. Het evenement, dat dit jaar weer online zal plaatsvinden, vindt plaats op 11 november en omvat zes lezingen en drie paneldiscussies.

Centrale taak van de von Heise Academy in samenwerking met het Institute for Internet Security van de Westfaalse Universiteit van Gelsenkirchen online conferentie gehouden is het antwoord op de volgende vragen:

  • Waar kan AI helpen bij het beschermen van IT-infrastructuren en -systemen?
  • Hoe kunnen AI-systemen worden beschermd tegen manipulatie?
  • Hoe kan AI helpen om de nog steeds noodzakelijke expertise op het gebied van human security te ondersteunen?
  • Waar kan geavanceerde anomaliedetectie of voorspellende analyse ondersteuning bieden naast klassieke methoden op basis van handtekeningen?
  • Hoe kunnen machine learning-methoden winstgevend worden gebruikt om IT-systemen te beveiligen?
  • Welke ethische dilemma’s kunnen zich voordoen bij het gebruik van AI in een beveiligingscontext?
  • Hoe kunnen beveiligingsexperts AI introduceren in hun beveiligingsprocessen?

De IT-beveiligingsdag is bedoeld voor beveiligers, beveiligingsexperts, datawetenschappers en IT-projectmanagers. Het evenement kost tot en met 14 oktober 149 euro, daarna 199 euro (alle prijzen inclusief btw). Meer informatie is te vinden op de conferentiewebsite.


(ane)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: