IT-beveiliging: Duitsland geeft in 2021 ruim 6 miljard euro uit


In Duitsland wordt gereageerd op de toenemende bedreiging van IT-beveiliging en de uitgaven voor beveiliging nemen toe. Volgens een prognose van het marktonderzoeksbureau IDC in opdracht van branchevereniging Bitkom zal de verkoop van IT-beveiligingsproducten naar verwachting stijgen tot 6,2 miljard euro in 2021, een nieuw record. Vorig jaar, ook een recordjaar, bedroeg de omzet nog 5,6 miljard euro. De verwachting is dat de verkoop in 2022 verder zal toenemen.

Volgens een mededeling van Bitkom zijn de uitgaven voor hardware, software en diensten op het gebied van IT-beveiliging meegenomen in de berekeningen door het IDC. Services nemen het leeuwendeel van 50 procent van de totale investering in IT-beveiliging voor hun rekening. In 2021 wordt naar verwachting 3,1 miljard euro uitgegeven aan veiligheidsdiensten, 9,8 procent meer dan in het voorgaande jaar. De uitgaven op het gebied van beveiligingssoftware zullen naar verwachting nog sterker toenemen. IDC gaat uit van een stijging van 11,4 procent naar een omzet van 2,3 miljard euro. Er wordt ook meer geïnvesteerd in hardware: volgens de berekeningen van het IDC wordt er zo’n 815 miljoen euro aan uitgegeven, een stijging van 4,9 procent.

Het grootste deel van het geld gaat naar veiligheidsdiensten.

(Afbeelding: Bitkom)

Voor het komende jaar 2022 gaan de marktonderzoekers uit van een nieuwe omzetstijging voor IT-beveiliging. Met 9,9 procent zou de stijging dan nog hoger moeten zijn dan de 9,7 procent dit jaar. Er wordt een omzet verwacht van 6,8 miljard euro.

De komende jaren zullen de jaarlijkse uitgaven aan beveiligingsproducten naar verwachting met gemiddeld 9,5 procent toenemen. In 2025 zouden ze al op 9,5 miljard euro moeten staan.

“Voor bedrijven en overheden is een hoog niveau van IT-beveiliging essentieel om te overleven en moet een integraal onderdeel zijn van goed beheer”, zegt Susanne Dehmel, lid van het managementteam van Bitkom. “De Corona-crisis heeft laten zien hoe kwetsbaar veel bedrijven zijn. De uitgaven voor IT-beveiliging zullen in de toekomst blijven stijgen.”

De branchevereniging beveelt het nieuwe kabinet aan om in de politiek extra aandacht te besteden aan IT-beveiliging om zo minder crisisgevoelig te zijn. Volgens Bitkom is dit bepalend voor het “succes en de soevereiniteit van de Duitse economie”.


(olb)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: