iOS 15.0.2 en watchOS 8.0.1: veel bugfixes – en nog een exploit in omloop


Nog een week, weer een Apple-update: maandagavond presenteerde de iPhone-fabrikant in totaal drie updates voor zijn mobiele platformen. iOS en iPadOS 15.0.2 repareren tal van bugs, evenals een ernstige beveiligingskwetsbaarheid waarvan Apple beweert dat deze al wordt uitgebuit – door wie en door welke malware onduidelijk blijft. watchOS 8.0.1 lijkt opnieuw een pure bugfix-update te zijn.

iOS 15.0.2 lost een probleem op waarbij: Foto’s zijn onder bepaalde omstandigheden verwijderd vanwege nieuwe functies in de Berichten-app zou kunnen worden. EEN “Vind mijn” ontbreekt in verband met de nieuwe leren portemonnee voor MagSafe-apparaten zou niet meer moeten verschijnen, evenals af en toe verloren AirTags van de app met dezelfde naam (Duitse naam: “Waar is?”). Ook vlekkerige en niet-verbindende muziek-apps in CarPlay behoren volgens Apple tot het verleden.

Verder is een probleem in de Finder of in iTunes voor Windows opgelost waarbij een update of herstel van iPhone 13-apparaten mislukte. iPadOS 15.0.2 iPadOS 15.0.2 lost het probleem met het verwijderen van foto’s op, de ontbrekende AirTags in “Waar is?” en het herstel / update-probleem in Finder of iTunes voor Windows.


Meer van Mac & i

Meer van Mac & i


Meer van Mac & i

Meer van Mac & i


iOS en iPadOS 15.0.2 blijven proppen een beveiligingslek in de IOMobileFrameBuffer-systeemservice. Zoals vermeld, wordt dit al misbruikt door een exploit “in het wild” (hoe precies, maakt Apple niet bekend) en kan worden gebruikt om elke code met kernelprivileges uit te voeren. Volgens Apple is de bijbehorende geheugenfout verholpen door een betere geheugenafhandeling. Apple geeft geen credits voor het vinden van de bug met CVE ID 2021-30883, maar noemt hier alleen een “anonieme beveiligingsonderzoeker”. Of het nu gaat om spyware zoals Pegasus de fout zou kunnen misbruiken of criminelen blijft onduidelijk.

watchOS 8.0.1 komt ruim drie weken na de definitieve versie van watchOS 8 en lost bugs op in de verouderde Apple Watch Series 3, de Apple verwarrend nog steeds verkocht. De voortgang van software-updates werd niet correct weergegeven op de vier jaar oude toestellen (voor “sommige” gebruikers) en sommige toegankelijkheidsfuncties waren niet meer toegankelijk. Beide zouden niet meer mogen voorkomen. Volgens Apple bevat de update geen beveiligingsrelevante fixes.


(bsc)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: