Internet Security Days 2021: Koop nu je ticket


de agenda De Internet Security Days (ISD) laten zien: IT-beveiliging in een steeds meer genetwerkte wereld stelt bedrijven ook na de coronapandemie voor uitdagingen. De ISDdigital 2021 vindt vanwege het coronavirus voor het tweede jaar op rij plaats als een puur online evenement in de conferentietooltalque – en niet, zoals voorgaande jaren, in Phantasialand bij Keulen. De organisatoren – eco – Verband der Internetwirtschaft e. V. en heise evenementen – ongeveer 200 deelnemers. Keynote-sprekers van topklasse openen elke dag de twee parallelle thematracks. Op donderdag 16 september is het motto “Goed uitgerust tegen cybercriminaliteit” en “Smart World – Secure World”. Op vrijdag 17 september staat alles in het teken van “Nieuwe werkwerelden – Maar veilig!” En parallel daaraan zijn er lezingen over “Leren uit ervaring – Veilig in de toekomst”.

“Met ISDdigital 2021 willen we gebruikers strategieën bieden tegen verhoogde IT-beveiligingsrisico’s in onze steeds meer genetwerkte wereld”, zegt eco-beveiligingsexpert Cornelia Schildt. Het risico blijft op een hoog niveau en daarom zijn perspectieven nodig om nu en in de toekomst veilig te kunnen werken. “De ISDdigital 2020 was een succesverhaal dat we dit jaar graag voortzetten.”

Het programma is breed opgezet, zoals de agenda van de tweedaagse conferentie laat zien:

  • Donderdag 16 September

De middag van de eerste dag van de conferentie, die Dr. Haya Shulman van Fraunhofer SIT opende met een keynote. De lezingen en panels gaan over de vraag waar vandaag de dag de knelpunten voor praktische beveiligingsconcepten liggen. Tim Berghoff van G Data CyberDefense AG zal ook over het onderwerp spreken onder de titel “Monitoring via abonnement: Brave new stalker world”. Ook is er een paneldiscussie uit de serie War Stories. Lezingen over hedendaagse beschermende maatregelen tijdens de pandemie en daarna zullen ook worden gegeven door Daniel Jedecke, HiSolutions AG en Florian Leibenzeder van Swisscom AG.

“Smart World – Secure World”: met toenemende netwerken en digitalisering nemen ook de eisen voor beveiliging toe. Michael Emmer van SpaceNet AG volgt slimme risico’s in zijn lezing: “Hoe u het Internet of Things (IoT) slim en krachtig kunt gebruiken voor uw bedrijf.” . Christian Zenger van PHYSEC GmbH en Kevin Heneka van hensec.eu. In de paneldiscussie bespreken experts normen voor IoT-beveiliging zoals EN 303 645.

Op de tweede dag opent prof. Ulrich Kelber, federaal commissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie, het onderwerp “Nieuwe werkwerelden – maar veilig!” Met een keynote-toespraak Hoe kan IT-beveiliging eruitzien voor het nieuwe normaal? Katja Dörlemann, SWITCH en Marcus Beyer van Swisscom AG zullen deze vraag op deze dag beantwoorden. Twee casestudies laten creatieve manieren zien om medewerkers bewust te maken.

Leer van ervaring – veilig de toekomst in. Aan het begin van het themablok vroeg Sven-Holger Wabnitz, DomiNIC/CentralNic, in zijn keynote hoe nieuwe ideeën/oplossingen eruit zien die morgen nog veilig zijn. Stefanie Köhl van eGovCD GmbH wil gegevensbescherming op zijn kop zetten en toont methoden en tools voor organisatoren en managers. Dennis-Kenji Kipker van de Universiteit van Bremen geeft een update over cybersecurity-regelgeving 2021.

In de paneldiscussies over alle vier de vakblokken en tijdens de talrijke lezingen hebben alle deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. Net als voorgaande jaren biedt de agenda ook tal van netwerkmogelijkheden.


(sasi)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: