heise Security Webinar: rechten voor beheerders – risicologbestanden


Als het gaat om het oplossen van IT-beveiligingsincidenten, zijn uitgebreide logbestanden goud waard. Maar het is zeker niet toegestaan ​​om alles wat nuttig kan zijn bij het zoeken naar aanwijzingen onbeperkt op te slaan. De wetgever stelt zeer hoge eisen aan het gebruik en de evaluatie van protocollen en logbestanden. Dit geldt met name voor onderzoeken tegen uw eigen medewerkers, bijvoorbeeld op verdenking van strafbare feiten of overtredingen van het arbeidsrecht.

In het redactionele webinar “Risk Logfiles” lichten de twee experts Christoph Wegener en Joerg Heidrich aan de hand van een praktijkvoorbeeld de in acht te nemen technische en wettelijke eisen toe. Zij leggen uit hoe u bij het loggen van de gegevens de grootst mogelijke rechtszekerheid kunt bereiken – zonder daarbij IT in gevaar te brengen veiligheid en het handelingsvermogen van uw bedrijf in gevaar brengen. Het format laat veel ruimte voor vragen van de deelnemers.

De belangrijkste onderwerpen zijn:

  • Logbestanden en logging: technische en juridische basis
  • Juridische risico’s voor beheerders en IT-managers
  • Acquisitie, opslag en analyse van gegevens: de juiste omgang met logbestanden
  • Verwijdering en verwijderingsconcepten: hoe lang kunt u besparen?
  • Casestudy: gegevensbescherming conform forensisch onderzoek in het bedrijf

Het webinar “Rechten voor beheerders – risicologbestanden” op donderdag 30 september 2021, 10.00 uur is ingesteld om twee uur te duren. Het is bedoeld voor beheerders, beveiligings- en gegevensbeschermingsfunctionarissen in bedrijven, overheden en organisaties. Deelname kost 149 euro; Deelname is uiteraard gratis voor leden van heise Security Pro. Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op: Recht voor beheerders – risicologbestanden


(ju)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: