heise Security Webinar: rechten voor beheerders – risicologbestanden


Bij het zoeken naar aanwijzingen in hun eigen netwerk staan ​​sommige beheerders bijna met één been in de gevangenis zonder het te weten. Dit geldt met name voor opsporingsonderzoeken tegen de eigen medewerkers, bijvoorbeeld op verdenking van strafbare feiten of arbeidsrechtelijke overtredingen. Omdat de wetgever bijzonder hoge eisen stelt aan het gebruik en de evaluatie van protocollen en logbestanden.

In het redactionele webinar “Risk Logfiles” lichten de twee experts Christoph Wegener en Joerg Heidrich aan de hand van een praktijkvoorbeeld de in acht te nemen technische en wettelijke eisen toe. Zij leggen uit hoe u bij het loggen van de gegevens de grootst mogelijke rechtszekerheid kunt bereiken – zonder daarbij IT in gevaar te brengen veiligheid en het handelingsvermogen van uw bedrijf in gevaar brengen. Het format laat veel ruimte voor vragen van de deelnemers.

De belangrijkste onderwerpen zijn:

  • Logbestanden en logging: technische en juridische basis
  • Juridische risico’s voor beheerders en IT-managers
  • Acquisitie, opslag en analyse van gegevens: de juiste omgang met logbestanden
  • Verwijdering en verwijderingsconcepten: hoe lang kunt u besparen?
  • Casestudy: gegevensbescherming conform forensisch onderzoek in het bedrijf

Het webinar “Rechten voor beheerders – risicologbestanden” op 30 september 2021 om 10 uur is ingesteld op 2 uur. Het is bedoeld voor beheerders, beveiligings- en gegevensbeschermingsfunctionarissen in bedrijven, overheden en organisaties. Deelname kost 149 euro. Deelname is uiteraard gratis voor leden van heise Security Pro. Meer informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven vindt u op:


(sasi)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: