heise Security Webinar op woensdag: Desinfec’t for professionals (2e datum)


Desinfec’t is een live systeem dat je vanaf USB start om een ​​pc volgens alle regels van de kunst te onderzoeken op tekenen van ongedierte en deze eventueel daarna schoon te maken. Het werkt zo gemakkelijk dat zelfs computer-leken het kunnen. Professionals willen het systeem aanpassen aan hun werkprocessen of speciale scans automatiseren. Hoe dit werkt, legt de maker van Desinfec’t een tweede keer uit in het heise security webinar “Desinfec’t for professionals” op woensdag 1 september om 10.00 uur.

Mattias Schlenker legt de verschillende hooks in het systeem uit, waarmee je direct na de start je eigen scripts kunt starten of een autoscan kunt starten. Je zult ook ontdekken wat je nodig hebt om Desinfec’t te starten via PXE boot over het netwerk. De onderwerpen in detail:

  • Desinfecte architectuur in één oogopslag
  • Pakket installatie
  • Scripts toevoegen, automatisch scannen
  • Bitlocker-scans
  • PXE-opstarten

Het webinar is bedoeld voor beheerders en beveiligingsspecialisten. Het is ontworpen om ongeveer 90 minuten mee te gaan en biedt voldoende ruimte voor uw vragen. Deelname kost 199 euro; voor leden van heise Beveiliging Pro het is natuurlijk gratis. Aangezien er technische problemen waren met het eerste webinar van Desinfec’t, kunnen de deelnemers opnieuw deelnemen met hun registratie. Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op:

In het verlengde daarvan hield heise Security een webinar over professionele dreigingsjacht. De auteur van Thor legde uit hoe je handmatig naar tekenen van infectie kunt zoeken en mogelijke achterdeurtjes kunt detecteren. Een opname van het webinar van 29 juli is nu beschikbaar in de winkel:


(ju)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: