Hackeraanval op ziekenhuismaatschappij in Beieren


De Bavarian Hospital Society (BKG) is het slachtoffer geworden van cybercriminelen. De e-mailserver van het BKG is maandag besmet met malware, laat een woordvoerder woensdag weten. Als gevolg hiervan werden berichten met e-mailhandtekeningen verzonden door medewerkers van het ziekenhuisbedrijf. Op deze manier probeerden criminelen toegang te krijgen tot computersystemen.

Op dit moment is e-mailcommunicatie met het BKG volgens de homepage van de vereniging niet mogelijk. Iedereen die verdachte e-mails van het ziekenhuisbedrijf ontvangt, moet deze verwijderen. Het BKG is een samensmelting van de ziekenhuiseigenaren en hun centrale verenigingen in de Vrijstaat.

De Beierse ziekenhuizen zijn telefonisch en via Informatie op de BKG homepage geïnformeerd, aldus de woordvoerder. Tot dusver heeft de vereniging niets vernomen dat individuele klinieken zijn getroffen door de aanval op de ziekenhuisgemeenschap.

De achtergrond van de aanslag is nog onduidelijk, zegt de verenigingswoordvoerder. Ook is onduidelijk of de BKG het doelwit was. Het is mogelijk dat ze per ongeluk het slachtoffer werd van een brede hackeraanval.

Behalve de mailserver zijn er geen andere computersystemen van het BKG getroffen, benadrukt de woordvoerder. De ziekenhuisvereniging is intensief op zoek naar een oplossing voor het systeem. Ook het Rijksbureau voor Informatiebeveiliging is hierbij betrokken.

Ziekenhuizen en aangesloten instellingen zijn geen typische doelwitten van criminele hackers, maar ze worden niet gespaard. Dit jaar heeft er een Ransomware legde de IT van de Wolfenbüttel-kliniek lam. Hackers wilden geld afpersen van het ziekenhuis. 2020 werd zelfs bepaald vanwege een overlijden na de Hackeraanval op universiteitsziekenhuis Düsseldorf.


(fds)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: