Google schakelt automatisch tweestapsverificatie in voor accounts


Om 150 miljoen Google- en 2 miljoen YouTube Creator-accounts veiliger te maken, is Google van plan om tegen het einde van dit jaar automatisch tweestapsverificatie (2FA) te activeren. Dat blijkt uit een recent rapport.

Bij 2FA heb je naast het wachtwoord een tweede factor nodig om in te loggen. Dit is meestal een code die u via sms ontvangt of die u genereert met een gratis authenticator-app. Als alternatief werkt dit ook met beveiligingstokens zoals de YubiKey. Deze code moet u naast het wachtwoord invoeren. Anders kom je niet op de rekening.

Door iets te combineren dat alleen jij weet (wachtwoord) en iets dat jij bezit (smartphone), kun je aanvallers effectief buitensluiten die bijvoorbeeld alleen het wachtwoord kennen. Zoals blijkt uit een bericht uit mei 2021, Google was op dit moment al begonnen met het automatisch activeren van 2FA voor accounts.

Om te controleren of 2FA al actief is voor uw eigen account, moet u de beveiligingscontrole in uw Google-account oproepen.

In 2018 zei een Google-ontwikkelaar op de Usenix Enigma Security Conference dat minder dan 10 procent van de Google-gebruikers op dat moment 2FA had ingeschakeld. Om redenen van bruikbaarheid sloot de groep destijds automatische activering uit.

Om inlogprocessen ondanks 2FA zo gemakkelijk mogelijk te maken, beweert Google dat het werkt aan het rechtstreeks integreren van beveiligingstokens in Android-apparaten. Het genereren van 2FA-codes met de Google Smart Lock-app zou moeten werken op Apple-apparaten.


(van)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: