Foxit beschermt PDF-software voor Windows en macOS tegen aanvallen


Softwarefabrikant Foxit heeft nieuwe edities van Foxit PDF Reader en PDF Editor voor Windows en hun macOS-tegenhangers uitgebracht onder de uniforme versieaanduiding 11.1. De releases elimineren een aantal beveiligingslekken die door externe onderzoekers lijken te zijn ontdekt.

De lijsten met kwetsbaarheden in Foxit’s beveiligingsbulletingebied Exploits kunnen onder andere leiden tot denial-of-service-statussen, ongeautoriseerde toegang tot informatie of zelfs toestaan ​​dat kwaadaardige programma’s worden uitgevoerd. Zowel lokale als remote aanvallen zijn mogelijk. volgens een Advies van het DFN-CERT Het exploiteren van de kwetsbaarheden vereist echter altijd “de interactie van een gebruiker”.

De gaten zijn binnen

  • PDF Reader voor Windows tot en met versie 11.0.1.49938,
  • PDF Editor voor Windows in de versies 11.0.1.49938, 11.0.0.49893, 10.1.5.37672 en eerder en in
  • PDF Reader Mac / Editor Mac tot en met versie 11.0.1.0719.

In het geval van een reeds bestaande installatie kan de update handmatig worden gestart via het menu-item “Help” -> (eventueel met een omweg via “Over (…)” ->) “Controleren op updates” in Reader of Editor . De beveiligde softwareversies zijn ook beschikbaar in het downloadgedeelte van Foxit Software klaar.


(ovw)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: