Firefox: Update voor de browser elimineert verschillende kwetsbaarheden


De desktopversie van de Firefox-browser is onlangs geüpgraded naar de nieuwe Versies 93, ESR 78.15 en ESR 91.2 beschikbaar. In de loop van de release hebben de ontwikkelaars ook enkele zwakke punten geëlimineerd met beoordelingen van “Medium” tot “High”.

Volgens beschrijvingen van Mozilla’s Security Advisories zouden aanvallers de kwetsbaarheden onder meer kunnen gebruiken om “exploitable program crashes” uit te lokken of gebruikers te misleiden door middel van speciaal gemaakte overlays in het browservenster. De uitvoering van elke programmacode in de context van de browser zou ook mogelijk kunnen zijn, waarbij het Mozilla-team dit zeer zorgvuldig formuleerde: Neem aan dat overeenkomstige exploits met “voldoende inspanning” kunnen worden uitgevoerd.

Gebruikers moeten controleren of hun software up-to-date is. Als de auto-update-functie is geactiveerd, wordt de update automatisch uitgevoerd. Als je nog steeds versie serie 78 (ESR) gebruikt, krijg je 78.15 luid Firefox-releasekalender Overigens de laatste geplande update in deze reeks. Begin november is het raadzaam om over te stappen naar de aankomende versie ESR 91.3.

Meer informatie over de kwetsbaarheden is te vinden in Mozilla’s beveiligingsadviezen:

In een apart heise online bericht hebben we het gehad over de functionele innovaties in Firefox 93:


(ovw)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: