Facebook & Co. eis: Versterk de encryptie!


Facebook, Apple en 151 andere organisaties en bedrijven hebben oproepen voor meer encryptie ondertekend door overheden en de particuliere sector. De ondertekenaars publiceerden de gezamenlijke verklaring ter gelegenheid van de Global Encryption Day van gisteren.

De brief beschrijft sterke encryptie als “kritieke technologieën” die helpen om het vertrouwen in online diensten te ondersteunen en de gegevens van overheden, bedrijven, maar ook de bevolking te beveiligen. Sommige regeringen en bedrijven zouden echter aandringen op het verzwakken en verzwakken van gevestigde versleutelingsmechanismen. Deze “gevaarlijke precedenten” in afzonderlijke staten brachten “de veiligheid van miljarden mensen over de hele wereld” in gevaar.

De ondertekenaars spelen blijkbaar op verschillende dingen dergelijke inspanningen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Australië, de VS en de EU Bij. In het recente verleden hebben regeringen herhaaldelijk opgeroepen om encryptiemechanismen te voorzien van achterdeurtjes, vooral omdat het strafrechtelijke vervolging zou vergemakkelijken.

Naast de techbedrijven Facebook en Apple behoren ook bekende NGO’s als de Electronic Frontier Foundation, het World Wide Web Consortium en de Internet Society tot de ondertekenaars. De volledige verklaring en de volledige lijst van de ondergetekende entiteiten staat op de Global Encryption Day-website beschikbaar. over de Internet Society-formulier organisaties kunnen het document ook achteraf ondertekenen.

De brief is geschreven in het kader van Global Encryption Day. Dit vond voor het eerst plaats op 21 oktober, maar zal in de toekomst jaarlijks worden uitgeroepen. Het evenement van de Global Encryption Coalition wil mensen en bedrijven aanmoedigen om over te stappen op diensten met sterke encryptie en hun recht op privacy en veiligheid te verdedigen.


Meer van iX magazine

Meer van iX magazine


Meer van iX magazine

Meer van iX magazine(jvo)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: