End-to-end-encryptie wordt pas in 2023 de standaard voor Facebook-software


Meta, voorheen Facebook, heeft volledige end-to-end encryptie geïntroduceerd in WhatsApp Messenger. Andere producten zoals Facebook Messenger of Instagram Berichten moeten het momenteel nog gedeeltelijk of volledig doen zonder een dergelijke privacybescherming.

Dit gaat veranderen. Maar tot die tijd zal het iets langer duren dan verwacht – het hoofd van de beveiligingsafdeling van Meta, Antigone Davis, heeft nu het jaar 2023 aangegeven voor de end-to-end-codering die standaard voor alle gebruikers is geactiveerd.

Van de Facebook Messenger heeft al codering ontvangen die in sommige gebieden kan worden geactiveerd; sommige gebieden blijven echter momenteel niet-versleuteld, zoals bestaande groepschats. In de toekomst moeten Instagram-berichten optioneel ook end-to-end versleuteld worden.

In het verleden hebben Facebook-managers aangegeven dat: Wetshandhavingsinstanties zoeken toegang tot niet-versleutelde berichten. Davis’ gastpost op The Telegraph, VK Volgens hem vinden er nog steeds discussies plaats over hoe wetshandhavers zonder toegang tot berichten kunnen worden ondersteund, bijvoorbeeld in gevallen van kindermishandeling. Hiervoor werk je samen met externe experts op het gebied van gegevensbescherming en beveiliging. Hiertoe is een concept bedacht waarmee ondanks versleutelde inhoud strafbare feiten kunnen worden voorkomen en ontdekt.

Een aanpak in drie stappen moet schade vooraf voorkomen, gebruikers meer controle geven en zorgen voor een snelle reactie als er iets gebeurt. De eerste is om proactieve detectietechnologie te gebruiken om verdachte activiteitspatronen te zoeken. Aan de andere kant zouden gebruikers meer opties moeten hebben om te kiezen met wie ze willen praten. En de derde pijler zijn gebruikersrapporten van “schadelijke” berichten.

Davis benadrukt dat het bedrijf de tijd neemt om dit goed te doen. De wereldwijde introductie van standaard end-to-end encryptie voor alle inlichtingendiensten zal niet voor het jaar 2023 zijn afgerond.


(dmk)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: