De PolyNetwork-hacker geeft al het gestolen geld terug


De hacker “Mr. White Hat”, die inbrak op het PolyNetwork-platform, gaf al het gestolen geld terug. Een paar dagen geleden maakte het netwerk bekend geen juridische stappen te ondernemen tegen de hacker en bood hem in plaats daarvan een baan aan als senior beveiligingsadviseur.

In een Blogpost op maandag PolyNetwork bevestigde dat “Mr. White Hat ‘gaf de gestolen $ 610 miljoen terug. PolyNetwork is een interoperabiliteitsplatform – een bridge-blockchain om cryptocurrencies met elkaar uit te wisselen zonder een gecentraliseerde uitwisseling. Ondertussen beweert PolyNetwork te werken aan het herstellen van $ 33 miljoen in Tether, dat was bevroren door het moederbedrijf van de stablecoin.

Ook op maandag verscheen “Mr. White Hat “plaatste een bericht op de Ethereum-blockchain waarin hij zijn redenen uitlegde voor het uitstellen van de teruggave van het gestolen geld. Van de Grootste diefstal tot nu toe in de geschiedenis van cryptocurrencies had plaatsgevonden op 10 augustus, waarbij kennelijk misbruik werd gemaakt van een beveiligingslek binnen het PolyNetwork. Een paar dagen later de hacker heeft een deel van de buit teruggestort. Hij wees een beloning af.

“Tijdens de onderhandelingen was mijn enige verzoek, dat de enige reden was voor de trage terugverdientijd, om de USDT te ontgrendelen”, schreef de hacker, verwijzend naar de $ 33 miljoen bevroren ketting. “Naar mijn egoïstische visie is de geschiedenis bezoedeld door de verboden USDT.” De hacker ondertekende het bericht aan het PolyNetwork-team als ‘uw primaire beveiligingsadviseur’, wat erop kan wijzen dat hij… de jobaanbieding van het netwerk heeft geaccepteerd. PolyNetwork heeft de benoeming nog niet bevestigd.

“Ik heb geprobeerd enkele belangrijke feiten over deze gekke DeFi-wereld te onthullen”, schreef de hacker in zijn bericht. DeFi is de afkorting voor Decentralized Finance en betekent zoiets als decentralized finance. “Hopelijk kan mijn filosofie inspirerend zijn, vooral voor de geeks die zich per ongeluk misdroegen.”

Enkele dagen na een cyberaanval op PolyNetwork werd de Japanse cryptocurrency exchange Liquid het slachtoffer van een cyberaanval. De onderneming deed aangifte van diefstal van $ 97 miljoen.


(akn)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: