Datalek: T-Mobile US bevestigt 7,8 miljoen gestolen klantgegevens


T-Mobile US, de Amerikaanse dochteronderneming van Telekom, heeft bevestigd dat gevoelige gegevens zijn gestolen van 7,8 miljoen contract- of postpaidklanten, waaronder namen, adressen, burgerservicenummers, geboortedata, telefoonnummers, evenals rijbewijs en identiteitsbewijs. kaartnummers en IMEI-nummers van smartphones. In een eerste verklaring ging het bedrijf uit van ongeveer 47 miljoen gegevens. De voormalige lijst van de gestolen informatie bevatte echter niet de IMEI-nummers.

Een paar dagen geleden gehad Onbekenden in het Darknet ongeveer 100 miljoen klantrecords te koop aangeboden. Volgens eigen informatie kwam T-Mobile op 17 augustus 2021 op de hoogte van het incident en startte onmiddellijk met eigen onderzoeken, die nog gaande zijn. Tot nu toe is er geen bewijs dat persoonlijke financiële of betalingsgegevens van klanten zijn gestolen.

5,3 miljoen postpaidklanten en 667.000 accounts van voormalige T-Mobile-klanten in de VS werden geïdentificeerd als onderdeel van de beveiligingsinbreuken. Daarnaast zijn er blijkbaar 52.000 namen die zijn gekoppeld aan Metro by T-Mobile-accounts gestolen. Voormalige Sprint prepaid- en Boost Mobile-klanten zijn nog niet getroffen.

Volgens een bericht van The Verge de US Telecommunications Authority (FCC) is blijkbaar een onderzoek gestart naar een beveiligingslek bij T-Mobile US. Daarnaast zijn er al twee class actions tegen het bedrijf ingediend bij de District Court voor West Washington wegens een gebrek aan gegevensbescherming.

T-Mobile US somt op haar website een aantal manieren op waarop klanten hun gegevens kunnen beschermen. Naast het aanmelden voor het Scam Shield van het bedrijf ter bescherming tegen fraude, ontvangen klanten een gratis abonnement van twee jaar op McAfee, een dienst voor identiteitsdiefstalbeveiliging. Meer informatie over de beschermende maatregelen biedt het artikel aan op de officiële website van het bedrijf.


(mdo)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: