Data-analyse: toenemend aantal geautomatiseerde cyberaanvallen


Na een nieuwe data-analyse vertrouwen criminele hackers steeds vaker op geautomatiseerde massa-aanvallen voor cyberaanvallen. Daarentegen zijn gerichte aanvallen waarbij hackers nog steeds persoonlijk achter de computer zitten zeldzamer, blijkt uit het nieuwe “Cybercrime Report” van het Britse bedrijf Lexisnexis.

Volgens deze gegevens zijn tussen januari en juni geautomatiseerde aanvallen met behulp van botnetwerken met 41 procent toegenomen tot naar schatting 1,2 miljard individuele gevallen wereldwijd, waarvan ongeveer de helft bedrijven in de financiële dienstverlening trof. Botaanvallen zijn aanvallen van op afstand bestuurde netwerkcomputers. Kwaadaardige botnets worden meestal gebruikt om: Spam verzenden of Gebruikersgegevens stelen. Niet geautomatiseerd Cyberaanvallen daardoor met bijna 30 procent gedaald.

Het land waar de meeste Bot-aanvallen is volgens het rapport afkomstig uit de Verenigde Staten. De groei van geautomatiseerde online aanvallen was het sterkst in de regio’s Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Daarentegen registreerde de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) de kleinste stijging.

Voor Lexisnexis evalueerde het rapport volgens hun eigen informatie, gegevens van zakelijke klanten – waaronder 20 miljard logins en bijna vijf miljard betalingstransacties. Het bedrijf maakt deel uit van de in Londen gevestigde Relx Group, een internationale leverancier van databases, waaronder beveiligingssoftware voor digitale identificatie.


(bme)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: