Cyberaanval op T-Mobile US: miljoenen klantgegevens gestolen


T-Mobile US heeft meer informatie bekendgemaakt over de cyberaanval. Eerdere analyses hebben aangetoond dat in sommige van de gestolen records persoonlijke informatie zoals geboortedatum, telefoonnummers, burgerservicenummer (BSN) en rijbewijsgegevens zijn gestolen. Accountinformatie wordt beïnvloed door 7,8 miljoen huidige gebruikers. Daarnaast zijn er meer dan 40 miljoen records getroffen van potentiële en voormalige klanten die een lening hadden aangevraagd bij T-Mobile.

Gisteren, dinsdag, werd aangekondigd dat Onbekende beveiligingsfout had data ontdekt en te koop aangeboden op Darknet. Inmiddels is bevestigd dat vreemden gebruik hebben gemaakt van een illegale toegang die inmiddels is afgesloten.

Naast de 7,8 miljoen huidige klanten en de 40 miljoen getroffen records van potentiële en voormalige klanten volgens T-Mobile Daarnaast zijn ook de namen, telefoonnummers en pincode van 850.000 actieve prepaidklanten in gevaar gebracht. Alle pincodes van deze accounts werden opnieuw ingesteld om de klanten te beschermen, de getroffenen werden onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Overdag verschijnt er een speciale website met informatie en oplossingen om klanten te helpen zichzelf verder te beschermen. Daarnaast heeft T-Mobile verdere maatregelen genomen en biedt het Amerikaanse klanten onder meer bescherming tegen identiteitsdiefstal via een antivirusprogramma. Het is ook aan te raden om uit voorzorg de pincode van de postpaid toegang te wijzigen. Verder onderzoek loopt nog. T-Mobile US heeft nog geen verdere achtergrondinformatie bekendgemaakt.


(mack)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: