Chrome: browserupdate naar versie 95 elimineert verschillende beveiligingslekken


Gisteren, dinsdag, heeft het Chrome-ontwikkelteam versie 95 uitgebracht van de populaire browser voor de desktop (Linux, Windows, macOS). In een bijbehorende aankondiging wees het ook op een aantal kwetsbaarheden met de update Chroom 95.0.4638.54 voor op het bureaublad werden geëlimineerd. Vijf van de kwetsbaarheden zouden een hoog risico vormen; de anderen kregen de beoordeling “Laag” tot “Medium”.

Volgens Google bevat de update in totaal 19 beveiligingsoplossingen. Het zal de komende dagen en weken naar bestaande browserinstallaties worden gedistribueerd. Zoals gewoonlijk belt Google’s opmerking over de stabiele kanaalupdate voor de desktop nauwelijks details over de zwakke punten of over de mogelijkheden om ze te benutten. Om aanvallen te voorkomen volgt nadere informatie pas als de meeste gebruikers de update hebben ontvangen.

Overigens heeft Microsoft’s Chromium-gebaseerde Edge nog niet de laatste kwetsbaarheidsfixes ontvangen: Volgens de “Release-opmerkingen voor Microsoft Edge-beveiligingsupdates” de browser is voor het laatst voorzien van beveiligingsupdates op 11 oktober.

Naast een verbeterde beveiliging bevat de nieuwe Chrome-versie ook enkele functionele innovaties die Google binnenkort samenvat in vermeldingen in de Chrome- en Chromium-blogs. Onder andere met Chrome 95 werd de ondersteuning van het onveilige en zelden gebruikte File Transfer Protocol (FTP) uiteindelijk afgesneden en de bijbehorende code verwijderd uit de codebasis. Het einde van de FTP-ondersteuning was al Eerder dit jaar gelanceerd met Chrome 88 geweest.

Wat nieuw is voor ontwikkelaars met Chrome 95 is de Wat is er nieuw in de overzichtspagina van DevTools toegewijd.

Voor mobiele apparaten zijn Chrome 95-versies beschikbaar voor Android en iOS (95.0.4638.50) op Google Play of in de App Store van Apple. Volgens het Chrome-team moeten de nieuwe versies vooral verbeteringen brengen op het gebied van stabiliteit en prestaties.


(ovw)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: