Beveiligingsupdates: Intel beveiligt CPU’s, NUC’s en SSD’s


Eigenaren van computers met Intel-hardware of een NUC-gebaseerde mini-pc moeten ervoor zorgen dat de firmware en Intel-software up-to-date zijn. De ontwikkelaars hebben er verschillende met het dreigingsniveau “hoog“geclassificeerde beveiligingslacunes zijn gedicht.

Processoren met onder meer AMD grafische units, NUC-pc’s, SSD’s en wifi-software zijn kwetsbaar. De waarschuwingsberichten die onder dit bericht zijn gelinkt, geven geen gedetailleerde details over de kwetsbaarheden en mogelijke aanvallen. De getroffenen zullen daar echter specifiek bedreigde softwareversies en de beschermde problemen vinden. Een lijst op dit punt zou het bestek van het rapport te buiten gaan.

Als aanvallen slagen, kunnen aanvallers volgens Intel in de meeste gevallen verhoogde gebruikersrechten verkrijgen of informatie lekken. Ook DoS-aanvallen zijn denkbaar. Zo zou een aanvaller onder Windows 10 de firmware van PROSet/Wireless WiFi en Killer WiFi-software kunnen manipuleren door een onvoldoende controle. Als dat werkt, zou een DoS-status het resultaat moeten zijn.

SSD’s kunnen ook worden aangevallen door firmwarefouten. Hier kunnen aanvallers toegang krijgen tot informatie die feitelijk is afgesloten.

Lijst in aflopende volgorde gesorteerd op dreigingsniveau:


(van)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: