Beveiligingsconferentie secIT Special: Ik hack uw bedrijf – Bedankt!


Kortom, het is slechts een kwestie van tijd voordat zich een beveiligingsincident voordoet en aanvallers zich over het bedrijfsnetwerk verspreiden. Of een medewerker de bestandsbijlage van een goed gemaakte Trojaanse e-mail opent of beveiligingslekken in Microsoft Exchange als gateway dienen, kan zeker van tevoren worden beoordeeld en voorbereid op toekomstige aanvallen. Dit werkt bijvoorbeeld met pentesten.

Dergelijke beveiligingstests worden meestal uitgevoerd door externe dienstverleners. Ze gebruiken lokaas-e-mails bijvoorbeeld om te controleren of collega’s op dergelijke berichten trappen. Pentesters zoeken ook naar zwakke punten in hardware en software die aanvallers zouden kunnen misbruiken voor initiële aanvallen. Na de tests bouw je op basis van de resultaten een effectieve verdediging op.

In de secIT Special “Hacken voor beveiliging – Wat beveiligingstests doen voor bedrijven“De sprekers verduidelijken onder meer de vragen wat zulke tests nu echt opleveren, hoe zinvol ze zijn voor de IT-beveiliging van een organisatie en wat een bedrijf van te voren moet weten en overwegen als het zulke tests wil laten uitvoeren.

dr. Haya Shulman schetst in haar lezing actuele cyberdreigingen en de beveiliging van de internetinfrastructuur in Duitsland.

De sprekers kozen de redacties van c’t, heise Security en iX. Dit zorgt ervoor dat de presentaties onafhankelijk zijn en waardevolle feiten opleveren voor beheerders en beveiligingsmedewerkers.

In haar lezing “Panacee pentest? een kijkje achter de schermen“laat Inès Atug, HiSolutions AG, zien waar klanten van pentests van tevoren rekening mee moeten houden en hoe dergelijke tests in detail verlopen.

In een live hack laat Rafael Fedler van NSIDE ATTACK LOGIC GmbH zien hoe aanvallers cloudsystemen overnemen en gebruiken om bedrijven te infiltreren. Hij toont het extra aanvalsoppervlak dat door de cloud wordt gecreëerd.

In de paneldiscussie”Misleidende beveiliging door hacking & Co.? Kwaliteitsaspecten in penetratietesten“Het gaat er onder meer om dat niet alle beveiligingsstrategieën voor alle bedrijven even geschikt zijn en zelfs averechts kunnen werken.

Voor het online evenement op 9 december 2021 heb je alleen een apparaat met een webbrowser en een actieve internetverbinding nodig. Na de video livestream kun je nog steeds vragen stellen aan de sprekers.

Tickets zijn verkrijgbaar voor 129 euro in de online shop. Voor 258 euro (30 procent besparing tov losse aankopen) kun je een combinatiepakket krijgen met filmpjes van eerdere secIT specials”IR, SOC en SIEM – Verdediging Chinees (niet alleen) voor beginners“en Cyberbeveiliging voor MKB – kopen, huren of zelf doen?“.

Wil je meer weten over het programma en de sprekers, dan vind je op de website verdere informatie.


(van)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: