Acer-servers in India en Taiwan gehackt


Hardwarefabrikant Acer is opnieuw het slachtoffer geworden van hackaanvallen. De daders drongen begin oktober voor het eerst de servers van Acer in India binnen en stalen daar klant- en bedrijfsgegevens. Slechts een paar dagen later konden dezelfde hackers toegang krijgen tot Acer-computers in Taiwan. Daar zijn waarschijnlijk ‘alleen’ werknemersgegevens gestolen.

Acer heeft ingebroken in zijn systemen tegenovergesteld aan Privacyzaken bevestigd. Daarom heeft het bedrijf onmiddellijk beveiligingsmaatregelen genomen en mogelijk getroffen klanten in India geïnformeerd. De aanvallen werden gemeld aan de lokale autoriteiten. Volgens Acer zijn er geen significante effecten op de bedrijfsvoering.

Volgens hun eigen verklaringen is de Desorden-bende verantwoordelijk voor de aanvallen op Acer in zowel India als Taiwan. Van de Indiase servers is 60 GB aan klant- en bedrijfsgegevens gestolen. Als bewijs publiceerde de groep een fragment in een relevant forum. Gegevens over miljoenen andere Acer-klanten in India zijn tegen betaling beschikbaar.

Desorden-verklaring over de Acer-aanval op een hackerforum

(Afbeelding: PrvacyAffairs)

In Taiwan, het thuisland van de hardwarefabrikant, hebben de daders gegevens gestolen van Acer-medewerkers. Dat heeft Desorden ZDNet vertelde. Acer bevestigt dat de gehackte Taiwanese servers geen klantgegevens bevatten.

De bende Desorden beschimpte Acer’s ontoelaatbare IT-beveiliging. Als gevolg hiervan zijn gegevens onbeschermd en is het wereldwijde servernetwerk kwetsbaar. Dat wilde de groep bewijzen. Daarnaast zijn ook andere Acer-servers zoals in Maleisië en Indonesië kwetsbaar.

Acer werd in maart het slachtoffer van een hackeraanval. Op dat moment eiste dat Acer’s “REvil”-groep ontving $ 50 miljoen losgeld na een ransomware-aanval. Niet alleen werden de systemen van het bedrijf versleuteld, er werden ook documenten geëxtraheerd. Het is onduidelijk of Acer het losgeld heeft betaald.


(fds)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: