Aanval op cryptocurrency: Liquid meldt diefstal van 97 miljoen dollar


Een paar dagen na een cyberaanval op PolyNetwork was er nu een tweede aanval op cryptocurrency, dit keer op de handelsbeurs Liquid. Ongeveer 73 miljoen pond werd gestolen van het in Japan gevestigde bedrijf.

PolyNetwork werd onlangs het doelwit van dieven, hadden ze op het moment van de aanval munten en tokens geplunderd van de Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) en Polygon (MATIC, niet gerelateerd aan de PolyNetwork) blockchains ter waarde van $ 611 miljoen.

Een analyse door het blockchain-analysebedrijf Elliptic heeft aangetoond:dat het bedrijf Liquid, opgericht in 2014, voor ongeveer 97 miljoen dollar aan cryptocurrencies is gestolen, waaronder Bitcoin- en Ethereum-tokens. Liquid maakte op Twitter bekend dat de zogenaamde warme LiquidGlobal-wallets waren gecompromitteerd – het bedrijf gaf geen details over de aanpak van de aanvallers. Het plan is nu om de activa naar de offline wallets te verplaatsen.

Warme portemonnees, d.w.z. digitale portemonnees, bieden gebruikers de mogelijkheid om online toegang te krijgen tot hun cryptocurrency. Zogenaamde cold wallets zijn daarentegen meestal offline en daardoor moeilijker toegankelijk. wat zou het veiliger moeten maken?.

De Japanse cryptocurrency-uitwisseling wil nu de bewegingen van de gestolen valuta volgen. Ze willen ook samenwerken met andere beurzen om de activa te bevriezen en terug te krijgen. verdere informatie biedt de officiële blog van het bedrijf.


(mdo)Source link

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: